Donald Trump a pledat „nevinovat” la acuzaţiile de încercare de influenţare a instituţiilor SUA după alegerile din 2022 şi se consideră „persecutat politic”

Donald Trump a pledat joi nevinovat la acuzaţiile potrivit cărora a organizat un complot împotriva instituţiilor americane după înfrângerea sa în alegerile din 2020, o acuzaţie de o gravitate fără precedent împotriva unui fost preşedinte al Statelor Unite.

04 aug. 2023, 10:17
Donald Trump a pledat „nevinovat” la acuzaţiile de încercare de influenţare a instituţiilor SUA după alegerile din 2022 şi se consideră „persecutat politic”

Este pentru a treia oară din martie când marele favorit de dreapta pentru alegerile prezidenţiale din 2024 este acuzat penal. Dar de data aceasta Trump este acuzat că a pus în pericol însăşi fundamentul democraţiei americane, încercând să influenţeze procesul electoral.

„Nevinovat”, a spus miliardarul republican în sala de judecată, după ce l-a ascultat cu atenţie pe judecătorul federal din Washington care a prezentat acuzaţiile şi pedepsele maxime cu închisoarea cu care se confruntă.

Fostul preşedinte american a deplâns o „zi foarte tristă” pentru Statele Unite. Urmărit de justiţia federală pentru că a încercat să influenţeze rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020, miliardarul republican a afirmat că este persecutat ca „opozant politic”.

În acest caz, Trump a fost acuzat de patru capete de acuzare pentru presupusa sa încercare de a întoarce în favoarea sa rezultatul alegerilor din 2020, care a culminat cu atacul asupra Capitoliului comis de susţinătorii săi: conspiraţie pentru înşelăciune, conspiraţie pentru obstrucţionarea unei proceduri oficiale, obstrucţionare sau tentativă de obstrucţionare a unei proceduri oficiale şi conspiraţie împotriva drepturilor.

Această punere sub acuzare se adaugă altor două cu care s-a confruntat fostul preşedinte în ultimele luni.

O viitoare audiere pentru a stabili data procesului a fost stabilită pentru 28 august şi se va desfăşura sub autoritatea judecătorului federal Tanya Chutkan, care va prezida dezbaterile în cadrul procesului.

Citeşte şi: BREAKING: Premierul acuzat că e gay a divorțat de soție