Donald Trump a ştiut de implicarea Rusiei în atacurile cibernetice din SUA

Preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, nu neagă faptul că entităţi din Rusia s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice din timpul campaniei prezidenţiale din SUA, a declarat Reince Priebus, viitorul şef al Cancelariei prezidenţiale.

09 ian. 2017, 10:13
Donald Trump a ştiut de implicarea Rusiei în atacurile cibernetice din SUA

Potrivit lui Priebus, Donald Trump a acceptat concluziile raportului serviciilor secrete americane cu privire la ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial din SUA. „Cred că acceptă concluziile”, a declarat Priebus, făcând referire la un raport întocmit de FBI, CIA şi NSA cu privire la atacurile cibernetice.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane, potrivit Raportului de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informaţii din SUA, potrivit Mediafax.

Vladimir Putin şi Administraţia Rusiei au încercat să crească şansele electorale ale lui Donald Trump prin discreditarea lui Hillary Clinton şi prezentarea candidatei democrate în mod nefavorabil. Toate cele trei agenţii de informaţii americane sunt de acord cu această concluzie”, se afirmă în raportul publicat vineri.

Citeşte şi Serviciile secrete americane: Rusia, o ameninţare majoră pentru SUA. Cum influenţează Moscova opinia publică din Europa

Acesta a mai declarat la Fox News Sunday că preşedintele-ales „nu neagă că entităţi din Rusia se află în spatele acestei campanii de atacuri cibernetice”, potrivit Mediafax.

Viitorul şef al Cancelariei prezidenţiale a încercat să atenueze efectele ingerinţelor ruse, spunând că „se întâmplă de fiecare dată în perioada alegerilor”. În cursul campaniei electorale au fost cazuri în care Trump a contrazis ori respins afirmaţii făcute în numele său de consilieri.