Donald Trump amenință Teheranul: va avea de plătit „un preţ foarte mare”

Atacul contra ambasadei americane de la Bagdad a fost opera unor „terorişti”, a acuzat marţi seară secretarul de stat american Mike Pompeo, informează AFP. La rândul său, președintele SUA, Donald Trump, a ameninţat Teheranul că va plăti „un preţ foarte mare”.

RomaniaTV.net
01 ian. 2020, 06:56
Donald Trump amenință Teheranul: va avea de plătit „un preţ foarte mare”

„Atacul de astăzi a fost orchestrat de nişte terorişti – Abu Mahdi al-Muhandis şi Qaïs al-Khazali – şi susţinut de aliaţii Iranului Hadi al-Amari şi Faleh al-Fayyad”, a scris pe Twitter Mike Pompeo, şeful diplomaţiei americane. El și-a susținut declarația cu trei fotografii.

„„Iranul va fi pe deplin responsabil de vieţile pierdute sau de daunele provocate de instalaţiile noastre”, a scris preşedintele Donald Trump pe Twitter, mulţumind în același timp liderilor irakieni pentru promptitudinea răspunsului.

„Ei vor plăti un preţ foarte mare! Aceasta nu este o avertizare, ci o ameninţare. Un an bun!”, a completat președintele american, aflat în prezent în vacanță la clubul Mar-a-Lago, în Florida.

Pe de altă parte, Trump declarase marți că nu se aşteapta la un război contra Iranului, la numai câteva ore după ce a ameninţat Teheranul pentru atacul ambasadei SUA de la Bagdad de către manifestanţii pro-Iran. „Nu văd ca asta să se întâmple”, a spus el, răspunzând unui jurnalist care îl întrebase despre posibilitatea unui război împotriva republicii islamice. „Iubesc pacea”, a completat el.

 

Citește și:

Ambasada SUA la Bagdad, atacată de mii de irakieni. Ambasadorul a fost evacuat, mulţimea furioasă a dat foc VIDEO