Donald Trump cere sprijinul lui Vladimir Putin în lupta împotriva coronavirusului. „Imediat îl voi suna pe acest domn”

Donald Trump a anunţat luni că va avea o convorbire telefonică cu omologul său rus Vladimir Putin pentru a discuta despre pandemia de coronavirus și a susținut că SUA şi Rusia, cele două mari puteri, mari dușmani în perioada Războiului Rece, ar trebui să aibă acum o relație de conlucrare.

30 mart. 2020, 15:44
Donald Trump cere sprijinul lui Vladimir Putin în lupta împotriva coronavirusului. „Imediat îl voi suna pe acest domn”

Imediat după acest interviu o să vorbesc la telefon cu un domn pe nume Vladimir Putin. Acesta va fi următorul meu apel„, a spus Donald Trump, la Fox News. Preşedintele american a continuat să promoveze puterea militară a SUA și a spus că ține liniile de comunicare deschise între el, Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping.

Există o mulțime de lucruri în care este implicată Rusia, în care este implicată China, şi nimeni nu vorbește cu acești oameni. Am vorbit cu președintele Xi aseară. Am avut o discuție grozavă despre virusul care a apărut în decembrie în orașul Wuhan„, a mai spus Trump.

Citeşte şi Trump spune că dacă în SUA vor fi până în 200.000 de victime ale COVID 19, „vom fi făcut o treabă bună”

Cazurile de coronavirus au început să se stabilizeze în China, potrivit cifrelor prezentate de conducerea Partidului Comunist, după ce pandemia a atins vârful la jumătatea lunii februarie.

Rusia a raportat până acum 1.836 de cazuri de coronavirus, iar China a 82.198, potrivit Universității Johns Hopkins. În ceea ce priveşte SUA, este ţare cu cel mai mare număr de infecţii cu Covid-19, aproape 150.000.