Trump spune că dacă în SUA vor fi până în 200.000 de victime ale COVID 19, „vom fi făcut o treabă bună”

Donald Trump a declarat duminică seara că măsurile de izolare şi distanţare socială din SUA, care fuseseră impuse pentru o perioadă de 15 zile, vor fi prelungite până la 30 aprilie.

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 07:52
Trump spune că dacă în SUA vor fi până în 200.000 de victime ale COVID 19, „vom fi făcut o treabă bună”

Preşedintele Trump a declarat că ar considera o victorie şi o treabă bine făcută, dacă ar reuşi să păstreze numărul de victime ale coronavirusului între 100.000 şi 200.000.

Trump, care până acum a evitat din răsputeri să vorbească despre rata de infectare şi potenţialul număr de victime, a citat o proiecţie care estima că, fără măsurile de distanţare socială, numărul victimelor ar fi fost în jur de 2,2 milioane în SUA.

Acesta a mai precizat că un scenariu optimist ar fi ca vârful epidemiei să fie atins în jurul perioadei de Paşti.

„Modelul de proiecţie estimează că vârful epidemiei e probabil să se producă în aproximativ două săptămâni. O spun din nou: vârful, numărul cel mai mare de morţi, va fi în două săptămâni. Nimic nu ar fi mai rău decât să ne bucurăm de victorie înainte de vreme. Asta ar fi cea mai mare pierdere”, a spus preşedintele.

Întrebat dacă declaraţiile anterioare, în care spunea că epidemia va trece până la sărbătorile pascale, Trump a spus că era doar o „aspiraţie”.

Citeşte şi: Raport şocant în Marea Britanie. Rata de mortalitate a pacienţilor cu coronavirus internaţi la terapie intensivă este aproape de 50%