Donald Trump, criticat pe Twitter pentru că a urmărit eclipsa pentru câteva secunde fără ochelari

Președintele SUA, Donald Trump, a observat pentru câteva secunde eclipsa totală de Soare care a avut loc luni în SUA, de la unul din balcoanele Casei Albe, fără să-și pună ochelari de protecție, o imagine care s-a răspândit repede pe rețelele de socializare, relatează EFE.

RomaniaTV.net
22 aug. 2017, 13:28
Donald Trump, criticat pe Twitter pentru că a urmărit eclipsa pentru câteva secunde fără ochelari

În pofida insistenței experților Agenției spațiale americane (NASA) de a urma instrucțiunile și de a observa eclipsa cu protecție adecvată, ca urmare a riscului de a suferi afecțiuni oculare, președintele a neglijat instrucțiunile și s-a expus razelor Soarelui ascuns de Lună în proporție de 81 % în capitala SUA.

Decizia șefului statului de a observa fără protecție eclipsa i-a atras numeroase critici ale utilizatorilor de Twitter pentru faptul că nu a respectat instrucțiunile și a dat un exemplu prost cetățenilor. 

Însoțit de fiul său cel mic Barron și de Prima doamnă, Melania Trump, președintele a admirat astfel acest fenomen unic, având în vedere că ultima oară când s-a mai produs o eclipsă totală de Soare de teritoriul SUA a fost în urmă cu aproape un secol.

Fenomenul a durat o oră străbătând cerul de la coasta Pacificului, unde a început la ora locală 10:15 (17:15 GMT), până la costa Atlanticului, unde s-a încheiat în jurul orei 14:45 (18:45 GMT).