Donald Trump, după atacul cu rachete din Siria: „Misiune indeplinită!”

"Misiune îndeplinită!". Este mesajul transmis de preşedintele SUA, Donald Trump, la câteva ore de la atacul cu rachete lansat sâmbătă dimineaţă de SUA, Franţa şi Marea Britanie asupra a trei ţinte din Siria. Anterior, prim-ministrul britanic Theresa May nu a exclus posibilitatea unor noi acţiuni împotriva Siriei dacă vor exista dovezi că unele dintre depozitele de arme chimice din Siria au rezistat atacurilor. Nici ministrul de Externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, nu exclude noi operaţiuni militare în Siria dacă regimul de la Damasc încalcă din nou ”linia roşie”.

RomaniaTV.net
14 apr. 2018, 12:31
Donald Trump, după atacul cu rachete din Siria: „Misiune indeplinită!”

„Un atac justificat noaptea trecută. Mulţumesc Franţei şi Marii Britanii pentru înţelepciunea şi puterea lor Armatelor lor. Nici nu se putea un rezultat mai bun. Misiune îndeplinită!”, a scris Donald Trump pe Twitter la câteva ore de la atacurile aliaţilor occidentali în Siria. 

O alianţă formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc. Anunţul bombardamentului a venit de la Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad. Preşedintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară.