Donald Trump, după ce susţinătorii săi au declanşat anarhia la Washington. „Fără violenţe. Suntem partidul legii şi ordinii”

Donald Trump, preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite, a îndemnat la calm, după ce sute de susţinători au pătruns înarmaţi în clădirea Capitoliului, în momentul în care îşi desfăşura lucrările pentru valida victoria lui Joe Biden.

06 ian. 2021, 22:32
Donald Trump, după ce susţinătorii săi au declanşat anarhia la Washington. „Fără violenţe. Suntem partidul legii şi ordinii”
Donald Trump, după ce susţinătorii săi fac anarhie la Washington. "Fără violenţe. Suntem partidul legii şi ordinii"

Donald Trump a scris un mesaj pe Twitter, după ce susţinătorii săi au intrat înarmaţi în Capitoliu.

„Cer tuturor susţinătorilor aflaţi la Capitoliul SUA să fie paşnici. Fără violenţă! Ţineţi minte, noi suntem partidul legii şi ordinii – respectaţi legea şi bărbaţii şi femeile în uniformă. Vă mulţumesc”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

E haos la Washington, unde protestatarii pro-Trump au trecut mai multe baricade şi au luat cu asalt Capitoliul şi au pătruns în clădirea unde Congresul SUA își desfășoară lucrările.

Gaze lacrimogene au fost folosite miercuri în rotonda Capitoliului din Washington, după ce mai mulţi susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns în clădire. Aleşii au primit ordin să-şi pună măşti de gaz.

„Poliţia ne-a cerut să ne punem măşti de gaz pentru că s-au folosit gaze lacrimogene în rotondă”, a scris reprezentantul democrat Jim Himes.

„Ne-au spus să ne culcăm la pământ şi să ne punem măştile de gaz”, a adăugat colegul său Dan Kildee.

Primarul din Washington DC a declarat stare de asediu de la ora locală 18.00. Mai mulţi poliţişti care păzeau clădirea Capitoliului nu au putut să oprească valul de protestatari.

Mass-media din SUA a relatat că în clădirea Capitoliului au fost folosite gaze lacrimogene şi s-au tras focuri de armă. CNN transmite că o femeie a fost împuşcată în piept.

Citeşte şi: Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO


loading...
Partenerii noștri