Drama românilor din Italia. Rusalim a rămas fără job şi casă: „Aici mor oameni, s-a închis tot. Vă rog, mă poate ajuta cineva?”

Rusalim Lepșa are 34 de ani și este din Sibiu. Bărbatul lucrează de câțiva ani în construcții în Italia. Criza coronavirus l-a lăsat fără loc de muncă și acum, tot ce vrea, este să se întoarcă acasă, scrie oradesibiu.ro.

24 mart. 2020, 09:28
Drama românilor din Italia. Rusalim a rămas fără job şi casă: „Aici mor oameni, s-a închis tot. Vă rog, mă poate ajuta cineva?”

Sibianul locuiește la Roma și a câștigat destul de bine lucrând în construcții. De o lună, a rămas însă fără loc de muncă iar puținele economii pe care le are sunt pe terminate. Rusalim povestește că prima dată a crezut că perioada de criză coronavirus nu va dura prea mult și că lucrurile se vor îndrepta, dar nu a fost așa.

„N-am crezut că va fi chiar așa de rău. Am așteptat, m-a cazat la el un prieten român, care lucrează la un hotel dar acum nu mai pot sta nici la el. De două zile stau pe stradă”, a povestit Rusalim pentru Ora de Sibiu.

Bărbatul spune că a apelat un număr de urgență, pus la dispoziție de autoritățile din Italia dar nu a reușit să găsească ajutor. „Am sunat la numărul de urgență pe care mi l-au dat. Le-am spus că vreau doar să mă întorc acasă. Mi-au spus că nu mă pot ajuta și că am două variante: ori merg pe cont propriu până la Londra și de-acolo iau un avion spre România, ori aștept să treacă epidemia. Ce să fac acum? Nu am unde să stau, nu am cu ce să mă întorc acasă. Aici mor oameni, s-a închis tot. Vă rog, mă poate ajuta cineva?”, sună apelul disperat al lui Rusalim Lepșa.

Sibianul este așteptat acasă de părinți și de frați și spune că tot ceea ce-și dorește, este să se întoarcă în țară la familia lui. Susține că a fost testat pentru coronavirus în Italia și că testul a ieșit negativ.

Protecţia Civilă din Italia a anunţat luni un nou bilanţ al zilei, o uşoară scădere a deceselor – 602 persoane, faţă de 651 ieri -, în timp ce noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în acelaşi interval – 3.780 (ieri fiind depistate 3.957), scrie La Repubblica.

Persoanele vindecate – 408, totalul ajungând la 7.432. Numărul actual al cazurilor depistate pozitiv este de 50.418, cu o creştere de 3.780 într-o zi .

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 602 decese, faţă de 651 duminică, iar sâmbătă – 793, care totalizează 6.077 de persoane.

Persoane izolate la domiciliu sunt 26.522, iar la Tearapie Intensivă sunt internate 3.204 persoane.