Donald Trump este nemulțumit că Athony Fauci este mai popular decât el: „Lucrăm împreună, dar pe mine de ce nu mă place nimeni?”

Președintele american nu ratează nicio ocazie în care să facă declarații neobișnuite. Într-un briefing cu presa de la Casa Albă, Donald Trump s-a plâns că imunologul Athony Fauci este mai cunoscut decât el. 

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 13:37
Donald Trump este nemulțumit că Athony Fauci este mai popular decât el: „Lucrăm împreună, dar pe mine de ce nu mă place nimeni?”

Cunoscut pentru numeroasele declarații contradictorii și pentru stilul său mai puțin conformist de a aborda situațiile economice și politice ale Statelor Unite pe platforma de social media Twitter, Donald Trump reușește și de această dată să iasă la rampă cu o afirmație care-l vizează pe unul dintre membrii staffului său, Athony Fauci.

„El este foarte popular. Este doar curios. Lucrăm împreună, dar pe mine de ce nu mă place nimeni? Probabil e vorba doar de personalitatea mea”, a spus Donald Trump recurgând la argumentarea ad hominem în revers. 

Athony Fauci reprezintă un pilon important atât în administrația americană, cât și pe plan mondial, fiind unul dintre cei mai reputați imunologi și un expert de primă mână în domeniul bolilor infecțioase. Din 1984 până în momentul prezent a fost directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, iar din ianuarie 2020 a ocupat un rol important în grupul de lucru pentru gestionarea răspândirii infecției cu coronavirus din administrația Trump. 

Pe de altă parte, Donald Trump a reușit doar săptămâna trecută să posteze un videoclip conținând știri false despre coronavirus și hidroxiclorochină, care a fost şters de pe platforma Twitter.

„Spun doar că, din punctul meu de vedere și pe baza nenumăratelor lecturi, cred că ar putea avea un efect pozitiv în stadiile incipiente”, a declarat acesta.

Cu altă ocazie, președintele SUA a declarat spre stupoarea participanților la o conferință de presă că ar fi interesant de studiat dacă injectarea de dezinfectant ar putea fi eficientă în tratamentul pacienților infectați cu COVID. De curând a lăudat un medic care afirmă că purtarea măștii nu este eficientă împotriva transmiterii coronavirusului și că ADN-ul extratereștrilor este folosit în tratamete medicale.