Donald Trump face reformă fiscală: Preşedintele american ia de la bogaţi şi îi dă mai mult clasei de mijloc

Publicat: Miercuri, 13 Septembrie 2017 23:51 // Actualizat: Miercuri, 13 Septembrie 2017 23:51 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Donald Trump a informat, miercuri, despre proiectul său de reformă fiscală. El a spus că va scădea impozitele pentru clasa de mijloc, dar nu şi pentru cei mai bogaţi americani. Din contră, ar putea chiar să le mărescă impozitele acestora din urmă.

"Bogaţii nu vor beneficia deloc de acest plan", a ţinut să sublinieze preşedintele Trump. "Avem în vedere clasa de mijloc, munca, lucrul în cadrul economiei noastre", a mai precizat el cu ocazia întâlnirii, la Casa Albă, cu aleşii săi din Partidul Republican şi cei din Partidului Democrat.

"Şantierul" impozitelor a fost una dintre cele mai mari promisiuni electorale făcute de Trump în timpul campaniei sale electorale, în urma căreia a ajuns preşedinte la Casa Albă. Trump îşi doreşte ca reforma sa să fie "favorabilă locurilor de muncă, familiilor şi întregii Americi".

În următoarea perioadă, Trump va avea consultări privind ameliorarea şanselor de adoptare a viitoarei reforme propusă de el, în urma votului din Congres.

Cu privire la fiscalitatea întreprinderilor, Trump vrea să reducă taxa de impozitare a societăţilor de la 35% cât este în prezent, la peste media ţărilor din OCDE, de 24%, cu sopul de a repatria, aşa cum speră el "miliarde şi miliarde de dolari aflate actualmente în alte ţări şi să favorizeze creşterea economică şi crearea locurilor de muncă pe pământ american.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H