Donald Trump i-a omagiat pe eroii Zborului 93

Publicat: Marţi, 11 Septembrie 2018 21:53 // Actualizat: Marţi, 11 Septembrie 2018 22:09 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Donald Trump a adus marţi, la Shanksville, un omagiu bărbaţilor şi femeilor Zborului 93, pentru că au salvat nenumărate vieţi prin faptul că s-au luptat cu teroriştii care au deturnat aeronava la 11 septembrie 2001 şi a numit locul prăbuşirii "un monument al rezistenţei americane", relatează Reuters.

Comemorând 17 ani de la atacurile care au lovit turnurile World Trade Center din New York şi clădirea Pentagonului din Washington, Trump a spus că naţiunea împărtăşeşte durerea familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în acea zi.

"Plângem împreună pentru fiecare mamă şi tată, soră şi frate, fiu şi fiică, luaţi de lângă noi la Turnurile Gemene, Pentagon şi aici, pe câmpul din Pennsylvania", a spus Trump.

"Onorăm sacrificiul lor prin determinarea de a nu se intimida în faţa răului şi de a face orice pentru ca America să fie în siguranţă", a adăugat preşedintele.

Citeşte şi Atentatele teroriste din 11 Septembrie: Misteriosul avion care a survolat Casa Albă în timpul atacurilor. Unde era Preşedintele FOTO

Zborul 93 se îndrepta către San Francisco din Newark, New Jersey, când pasagerii au intrat în cabină şi au încercat să preia controlul avionului de la terorişti, reuşind să prăbuşească aeronava pe un câmp, şi nu în Washington, aşa cum se bănuieşte.

Rudele pasagerilor din Zborul 93, cu voci pierdute, au citit împreună numele celor 40 de victime şi au fost trase clopotele.

Trump şi soţia sa, Melania, au zburat din Washington la Memorialul Naţional "Flight 93" şi au păstrat un moment de reculegere în timp ce priveau câmpul unde s-a prăbuşit avionul.

Comemorări au avut loc şi la New York şi Washington pentru a marca atacurile de la 11 septembrie de către gruparea al-Qaida în urma cărora aproape 3.000 de persoane şi-au pierdut viaţa.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H