Donald Trump lansează Truth Social, propria reţea de socializare. „Am creat-o pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor”

Donald Trump a anunţat lansarea propriei reţele de socializare, denumită "Truth Social". Acesta este modul prin care fostul preşedinte american a ales să facă față "tiraniei marii tehnologii", după ce în luna ianuarie a fost interzis de Twitter, Facebook şi YouTube.

21 oct. 2021, 10:37
Donald Trump lansează Truth Social, propria reţea de socializare. „Am creat-o pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor”

„Am creat Truth Social şi Trump Media and Technology Group (TMTG) pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor”, a transmis Donald Trump într-un comunicat, fostul preşedinte adăugând că platforma sa ar urma să fie lansată în primul trimestru al anului 2022.

Marile companii din Silicon Valley şi-au „folosit puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile disidente din America”, a adăugat Donald Trump, citat de Daily Mail.

Fostul preşedinte american a fost blocat pe Facebook, Twitter şi YouTube după atacul criminal asupra Capitoliului condus de partizanii săi în timpul ceremoniei de certificare a victoriei rivalului său Joe Biden la prezidenţiale, la 6 ianuarie.

Citeşte şi Olivia Steer dă înapoi după ce a fost desființată pe rețelele de socializare: Ce fac eu se numește refuz informat!

Înainte de a fi interzis, Donald Trump avea aproape 89 de milioane de urmăritori pe Twitter – unde anunţase multe decizii prezidenţiale majore şi concedieri zgomotoase -, precum şi 35 de milioane pe Facebook şi 24 de milioane pe Instagram.

Fostul preşedinte promitea de luni întregi apropiata creare a propriei reţele sociale. Platforma „Truth Social” va fi disponibilă în versiune beta, prin invitaţie din noiembrie 2021, se arată în comunicat, în timp ce noul grup media al miliardarului, TMTG, va include şi un serviciu video la cerere cu programe de divertisment şi podcasturi „no-woke”.

Citeşte şi Atac armat într-o universitate din Rusia, un student şi-a omorât 8 colegi, după ce a deschis focul în campus. El îşi anunţase faptele pe reţelele de socializare UPDATE