Donald Trump, mesaj din spital despre „lupta” cu COVID: Următoarele zile vor reprezenta „adevăratul test”. Ce spun medicii

Preşedintele american Donald Trump, infectat cu noul coronavirus, a declarat într-un mesaj video filmat în spital că se "simte bine", că soţia sa Melania se simte bine şi următoarele zile vor reprezenta "adevăratul test".

RomaniaTV.net
04 oct. 2020, 05:20
Donald Trump, mesaj din spital despre „lupta” cu COVID: Următoarele zile vor reprezenta „adevăratul test”. Ce spun medicii

„Am venit aici, nu mă simţeam prea bine, acum mă simt mai bine. Lucrăm din greu pentru a mă recupera”, a spus Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, într-o înregistrarea video de 4 minute postată pe Twitter. „În următoarea perioada de câteva zile, cred că acesta va fi adevăratul test. Vom vedea ce se întâmplă în următoarele câteva zile”, a mai spus Donald Trump.

Preşedintele american apare în filmarea din spitalul „Walter Reed” din Bethesda, Maryland, aşezat la o masă rotundă, cu steagul SUA în spate, îmbrăcat în costum, dar fără cravată, şi vizibil obosit. 

„Mă simt mult mai bine acum, lucrăm din greu pentru a ne asigura că mă recuperez complet. Cred că mă voi întoarce în curând şi sunt nerăbdător să termin campania aşa cum am început-o”, a dat asigurări preşedintele american.

Citeşte şi: Donald Trump, spitalizat şi tratat cu Remdesivir după ce a anunţat că are COVID-19

„Nu am avut altă opţiune. Pentru că pur şi simplu nu voiam să rămân la Casa Albă”, a declarat Trump, a doua zi după ce a fost internat la spitalul militar Walter Reed. „A trebuit să ies … Nu pot sta închis într-o cameră la etaj şi complet în siguranţă”, a spus el. „Ca lider, trebuie să te confrunţi cu probleme. Niciun mare lider nu ar fi făcut asta vreodată”, a continuat Trump.

Citeşte şi: Care este starea de sănătate a lui Donald Trump. Anunţul OFICIAL făcut de medicul Casei Albe

 

La scurt timp după publicarea videoclipului, doctorul Sean P. Conley a spus liderul american a făcut progrese substanţiale în recuperarea după infectarea cu noul coronavirus, continuă să nu aibă febră şi nu are nevoie de oxigen suplimentar, dar încă „nu a scăpat”. 

„Deşi nu este în afara oricărui pericol, echipa rămâne prudent optimistă”, a adăugat medicul preşedintelui american.

Duminică, echipa de doctori va continua supravegherea medicală între dozele de Remdesivir. Donald Trump a primit sâmbătă a doua doză de medicament antiviral, fără complicaţii.

Mesajul video al preşedintelui Donald Trump vine după informaţii contradictorii referitoare la starea de sănătate de când a fost internat în spital.

O echipă de medici de la Casa Albă a declarat sâmbătă dimineaţă că starea liderului american se îmbunătăţea şi acesta vorbea deja despre întoarcerea la Casa Albă. Un medic a spus că Trump le-a comunicat că simte că „ar putea ieşi de aici azi”.

La câteva minute, şeful de personal al Casei Albe, Mark Meadows, a comunicat reporterilor o evaluare mai puţin roz: „Semnele vitale ale preşedintelui din ultimele 24 de ore au fost foarte îngrijorătoare iar următoarele 48 de ore vor fi critice în ceea ce priveşte îngrijirea sa. Nu suntem încă pe un drum clar către o recuperare completă”.

Meadows, ale cărui comentarii iniţiale au fost transmise sub condiţia anonimatului, şi-a schimbat mesajul peste câteva ore, declarând pentru Reuters că Donald Trump este „foarte bine” şi că „medicii sunt foarte mulţumiţi de semnele sale vitale”.