Donald Trump, mesaj către susţinătorii săi care au declanşat anarhia la Washington. „Trebuie să avem pace” VIDEO

Donald Trump le-a cerut protestatarilor de la Capitoliu să plece acasă, după ce mai mulţi dintre aceştia au luat cu asalt clădirea. Apelul a venit sub forma unei înregistrări video publicate de preşedintele american pe contul său de Twitter.

06 ian. 2021, 23:32
Donald Trump, mesaj către susţinătorii săi care au declanşat anarhia la Washington. „Trebuie să avem pace” VIDEO

Donald Trump, mesaj către susţinătorii săi care au declanşat anarhia la Washington. Preşedintele american le-a transmis persoanelor care au luat cu asalt clădirea Capitoliului să se ducă acasă, pentru a fi pace.

„Vă ştiu că suferiţi, ştiu că vă doare. Am avut alegeri care ne-au fost furate. A fost un scrutin zdrobitor şi toată lumea ştie asta, în special tabăra rivală.

Trebuie să mergeţi acasă. Trebuie să avem pace! Trebuie să avem lege şi ordine. Trebuie să ne respectăm poporul nostru măreţ şi forţele  de ordine”, le-a transmis preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, susţinătorilor săi.

Donald Trump: „Au fost fraudate alegerile”

Nu vrea ca nimeni să fie rănit. Este o perioadă foarte dificilă. Nu a mai fost nicio perioadă precum aceasta, când acest lucru să se întâmple, să confişte rezultatul alegerilor de la noi toţi, de la mine, de la voi, de la ţara noastră.

Au fost fraudate alegerile, dar nu trebuie să ne lăsăm pe mâna acestor oameni. Trebuie să avem pace, aşa mergeţi acasă. Vă iubim. Sunteţi speciali. Aţi văzut ce s-a întâmplat. Aţi văzut cum au fost trataţi alţii atât de urât”, a mai precizat Donald Trump.

Citeşte şi: Donald Trump a trimis Garda Naţională la Washington. Intervenţie în forţă a autorităţilor

Gaze lacrimogene au fost folosite miercuri în rotonda Capitoliului din Washington, după ce mai mulţi susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns în clădire. Aleşii au primit ordin să-şi pună măşti de gaz.

„Poliţia ne-a cerut să ne punem măşti de gaz pentru că s-au folosit gaze lacrimogene în rotondă”, a scris reprezentantul democrat Jim Himes.

„Ne-au spus să ne culcăm la pământ şi să ne punem măştile de gaz”, a adăugat colegul său Dan Kildee.

Citeşte şi: Mesajul vicepreşedintelui SUA despre anarhia de la Washington. „Violenţele şi distrugerile de la Capitoliu trebuie să se oprească acum”

Primarul din Washington DC a declarat stare de asediu de la ora locală 18.00. Mai mulţi poliţişti care păzeau clădirea Capitoliului nu au putut să oprească valul de protestatari.

Mass-media din SUA a relatat că în clădirea Capitoliului au fost folosite gaze lacrimogene şi s-au tras focuri de armă. CNN transmite că o femeie a fost împuşcată în piept.

Citeşte şi: Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO