Donald Trump şi-a schimbat impresia despre Uniunea Europeană: Este o organizaţie „minunată”

Statele Unite susţin Uniunea Europeană, o organizaţie "minunată", a afirmat preşedintele Donald Trump într-un interviu acordat agenţiei Reuters, poziţia liderului american fiind salutată de oficiali europeni, care observă că noua Administraţie de la Washington începe să aibă o atitudine pragmatică.

25 feb. 2017, 08:38
Donald Trump şi-a schimbat impresia despre Uniunea Europeană: Este o organizaţie „minunată”

Întrebat în interviu dacă susţine Uniunea Europeană, Donald Trump a declarat: „Sigur că da… Uniunea Europeană, sunt în totalitate în favoarea ei. Cred că este minunat, dacă ei (europenii -n.red.) sunt fericiţi. Dacă sunt fericiţi, eu sunt favorabil”.

Declaraţiile liderului american au fost salutate la Bruxelles, în contextul în care Donald Trump criticase UE în trecut şi după ce Steve Bannon, consilier al Casei Albe pentru Politici strategice, afirmase săptămâna trecută că Washingtonul va avea relaţii bilaterale cu naţiuni europene, nu cu UE.

„Mike Pence 1 – Steve Bannon 0”, a comentat un oficial UE, după ce vicepreşedintele SUA a declarat la rândul său acum câteva zile că susţine UE. „Aceste declaraţii clare merg împotriva a ceea ce a spus Bannon”, a comentat un alt oficial UE.

Citeşte şi FBI nu vrea să demonteze rapoartele de presă privind discuţiile dintre oamenii lui Donald Trump şi Rusia

„Începem să observăm semne de pragmatism la Washington”, a explicat un alt oficial, din cadrul Serviciului UE pentru Acţiune Externă (EEAS). „Am urmărit cu interes declaraţiile”, a comentat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Cu alte ocazii, Donald Trump salutase ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, organizaţie pe care o catalogase drept „vehiculul Germaniei”.


loading...