Donald Trump stârneşte din nou controverse cu privire la încălzirea globală: „În cele din urmă vremea se va răci”

Donald Trump a vorbit în California afectată de incendii despre schimbările climatice susțind că va ajunge să se „răcească”până la urmă.

14 sept. 2020, 19:53
Donald Trump stârneşte din nou controverse cu privire la încălzirea globală: „În cele din urmă vremea se va răci”

În cele din urmă se va răcori„, a asigurat președintele SUA în timpul unui schimb de replici cu Wade Crowfoot, un oficial local al Agenției de Protecție a Resurselor Naturale din California. „Nu cred că știința știe cu adevărat„, a adăugat candidatul republican, care face în mod regulat observații sceptice în materie de schimbări climatice.

Citeşte şi Donald Trump, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace 2021 după intermedierea acordului istoric dintre Israel şi Emiratele Arabe

Nu se răcește, într-adevăr, domnule președinte #schimbare climatică„, a răspuns Crowfoot pe Twitter, însoțindu-și postarea cu un grafic al temperaturilor în creștere din California. „Dovezile observate vorbesc de la sine: schimbările climatice sunt reale și se înrăutățesc„, a mai insistat Gavin Newsom, guvernatorul Californiei.

Zeci de incendii devastează coasta de vest a Statelor Unite de zile întregi și au ucis deja cel puțin 35 de persoane de la începutul verii, inclusiv 27 doar săptămâna aceasta în cele trei state Washington, Oregon și California.

Incendiile care se inmulțesc în întreaga lume sunt asociate cu diverse fenomene anticipate de oamenii de știință din cauza încălzirii globale. Creșterea temperaturii, creșterea valurilor de căldură și scăderea precipitațiilor pe alocuri este, prin urmare, o combinație ideală pentru izbucnirea incendiilor.