Donald Trump ştie despre rachetele ascunse ale Coreei de Nord

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat marţi că administraţia sa cunoaşte faptul că există 12 baze de rachete balistice ascunse în Coreea de Nord, numind un articol New York Times pe această temă ca fiind „alte ştiri false” şi „incorect”, scrie Politico.

14 nov. 2018, 07:28
Donald Trump ştie despre rachetele ascunse ale Coreei de Nord

„Articolul din New York Times privind Coreea de Nord este incorect. Ştim despre bazele despre care se discută, nimic nou – şi nimic în afara normalului. Doar alte ştiri false. Voi fi primul care vă va anunţa dacă se întâmplă ceva rău!”, a scris Trump pe Twitter.

New York Times a informat luni că imaginile din satelit arată 16 baze de rachete balistice ascunse în Coreea de Nord despre care ziarul precizează că „erau cunoscute serviciilor secrete americane dar nu au fost discutate, Trump susţinând că a neutralizat ameninţarea nucleară a Coreei de Nord”, informează news.ro.

NY Times a informat că Phenianul a continuat să îmbunătăţească cele 16 baze.

Citeşte şi Donald Trump a numit un nou ambasador în Arabia Saudită

Luni, un institut de cercetare din SUA a informat că identificat 13 baze de operare a rachetelor balistice nedeclarate din Coreea de Nord, informează news.ro.

În rapoarte publicate de Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale (CSIS) din Washington, cercetătorul Joseph Bermudez a precizat că au fost observate îmbunătăţiri ale infrastructurii şi lucrări de mentenanţă la unele dintre locaţii, în ciuda negocierilor în desfăşurare între SUA şi Coreea de Nord, prin care Washingtonul încearcă să convingă Phenianul să renunţe la arsenalul său nuclear, potrivit

La scurt timp după summit-ul din iunie de la Singapore dintre preşedintele american, Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un, când cei doi au căzut de acord să lucreze pentru dezarmarea nucleară a peninsulei coreene, Trump a afirmat că „nu mai există o ameninţare nucleară din partea Coreei de Nord”.


loading...
Partenerii noștri