Donald Trump trebuie să răspundă la 37 de capete de acuzare în dosarul documentelor clasificate. El este primul preşedinte american pus sub acuzare

Nu mai puţin de 37 de capete de acuzare a primit Donald Trump, în cazul documentelor clasificate. Este pentru prima dată în istoria SUA când un fost preşedinte este pus sub acuzare.

10 iun. 2023, 09:15
Donald Trump trebuie să răspundă la 37 de capete de acuzare în dosarul documentelor clasificate. El este primul preşedinte american pus sub acuzare

Donald Trump trebuie să răspundă la 37 de capete de acuzare penale, inclusiv la acuzaţii de păstrare neautorizată a unor documente clasificate şi conspiraţie pentru obstrucţionarea justiţiei după ce a părăsit Casa Albă în 2021, Departamentul de Justiţie a făcut publice documentele de acuzare, iar imediat după acest anunţ doi dintre avocaţii lui Trump au renunţat la caz.

Citeşte şi  Boris Johnson, fostul premier al Marii Britanii, a demisionat din funcția de parlamentar

Nu mai puţin de 13.000 de documente au fost confiscate de anhetatori de pe proprietatea lui Trump Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, în urmă cu aproape un an. O sută dintre acestea erau marcate ca fiind clasificate, chiar dacă Trump susţine că el le-a declasificat înainte de a părăsi Casa Albă.

La rândul său, Donald Trump susţine în continuare că este nevinovat, chiar dacă mai are de înfruntat şi un alt proces în care este acuzat că a plătit o vedetă din filmele pentru adulţi pentru a păstra tăcerea în legătură cu o presupusă relaţie cu Trump.

„SUNT UN OM NEVINOVAT!” a scris Trump pe platforma sa socială Truth Social

Citeşte şi Vladimir Putin, despre armele nucleare tactice: „Totul este conform planului”

În ciuda problemelor mari din justiţie, Donald Trump îşi continuă cursa pentru un nou mandat de preşedinte. Mai mult, specialiştii în drept susţin că nu ar exista niciun temei pentru a bloca depunerea jurământului său, chiar dacă ar fi condamnat şi trimis la închisoare.