Dorel a lovit la Braşov. Accident teribil din prostie, imagini halucinante cu cu AUDI de 100.000 de euro făcut praf

Un accident neobişnuit s-a produs marţi pe drumul E68 din apropierea localităţii Codlea de lângă Braşov, România.

28 iul. 2022, 19:33

Şoferii români se plâng că starea proastă a drumurilor este cauza principală a accidentelor, dar realităţile din teren demonstrează că mai sunt şi altre cauze. Un accident din Braşov ilustrează faptul că un Dorel poate să provoace daună totală la o limuzină fără prea mult efort.

Imaginile ne scutesc de prea multe comentarii.Problema majoră vine din nerespectarea principiului de tractare a remorcilor pentru autoturisme. Nu în zadar producătorii de maşini şi remorci indică greutatea maximă a unei remorci cu şi fără frâne care poate fi tractată, iar acea greutate maximă a remorcii e calculată raportată la greutatea maşinii care tractează, ca aceasta să aibă suficientă forţă de tractare, suficientă greutate pentru echilibrul întregului angrenaj, dar şi pentru a putea frâna. Însă, în ultimele vreo două decenii, pe drumurile din regiunea noastră adeseori putem vedea câte o dubiţă care tractează o platformă cu o altă dubiţă mai mare ca prima sau cu câte 2-3 maşini puse la pachet.

Şofer mort după ce a sărit cu maşina peste un sens giratoriu la intrare în Constanţa. Primele imagini de la accident VIDEO
În cazul accidentului de ieri, un VW Passat, care cântăreşte aproximativ 1.450 kg la gol, conform fişei tehnice, tracta un Audi care cântăreşte între 1.750 şi 1.850 kg în funcţie de motorizare, fără a lua în calcul şi greutatea platformei pe care acesta e plasat. În rezultat, reţeta pentru eşec a fost asigurată, iar la primele schimbări de direcţii nereuşite, remorca a intrat pe o mişcară ondulată, care n-a mai putut fi atenuată de maşina din faţă, mult mai uşoară, iar astfel remorca s-a răsturnat, punând Audi cu acoperişul său pe asfalt, şi mai avariind şi Passat-ul în procesul de târâre. Iar platforma de evacuare care a venit să ia maşinile de pe drum a încărcat remorca cu Audi tot cu acoperişul în jos, aşa răsturnată cum era.

Un român a murit în Mercedesul făcut praf, în Ungaria. Salvatorii, şocaţi de accident