FOTO: Podul de la Brăila a fost surprins în imagini spectaculoase. Nori de aburi au învelit Dunărea

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu Podul de la Brăila care a fost îmbrăcat de acumulările de aburi.

10 nov. 2022, 13:32

Un utilizator Facebook, Balaes Leopold, a postat pe rețeaua de socializare imaginile pe care le-a surprins cu Podul de la Brăila. Fotografiile au fost făcute din dronă în zona podului care se află încă în construcție.

Aburii s-au format datorită diferențelor dintre temperatura aerului și temperatura apei. La Galați erau în această dimineață câteva grade, iar Dunărea avea aproximativ 15 grade. Difereța de temperatură este cea care provoacă astfel de nori asupra apelor.

Fenomenul se petrece de câteva ori pe an, dar de cele mai multe ori toamna și iarna.

Când vor fi finalizate lucrările pentru construcția podului

Deşi constructorul îşi luase angajamentul că podul de la Brăila va fi gata în luna decembrie 2022, se pare că în realitate lucrurile vor sta diferit.

„Am făcut o vizită neanunțată la șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, pentru a verifica dacă promisiunea antreprenorului cu privire la darea în trafic în luna decembrie 2022 a acestui obiectiv, este susținută și de realitatea din teren.

Stadiul șantierului, mobilizarea de oameni, utilaje și resurse din șantier nu confirmă susținerile repetate ale asocierii de antreprenori cu privire la finalizarea lucrărilor în luna decembrie atât a podului, cât și a primei etape a drumurilor de legătură.

Citește și: Când va fi gata podul peste Dunăre de la Brăila. Veşti proaste, se amână termenul de finalizare a lucrărilor

Antreprenorul principal a promis că ne va comunica un grafic de lucru detaliat pe zile, până la sfârșitul anului, care să cuprindă necesarul și mobilizarea de resurse (umane, materiale și logistice), astfel încât să demonstreze tehnic posibilitatea de a se pune în circulație podul și prima etapă a drumurilor de legătură, în luna decembrie.

 Voi solicita Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR prezența zilnică a responsabililor de acest proiect în șantier, pentru a avea o monitorizare permanentă a resurselor asumate și mobilizate în teren, iar săptămânal să ne comunice (Ministerului Transporturilor și Infrastructurii) situația din șantier”, anunța Ionel Scrioşteanu în urmă cu aproximativ o lună.

Citește și: Când va fi gata Podul Brăila. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Parcă vorbesc despre persoane cu dublă personalitate!”