Dorel loveşte în Kansas City: O explozie devastatoare a spulberat un restaurant dintr-un mall

Un restaurant foarte frecventat din Kansas City a fost distrus în totalitate de o explozie de gaz, iar mai multe clădiri de locuinţe au fost avariate. Pompierii au reuşit să stingă incendiul după câteva ore.

20 feb. 2013, 06:53
Dorel loveşte în Kansas City: O explozie devastatoare a spulberat un restaurant dintr-un mall

O explozie puternică a zguduit un cartier din centrul Kansas City la o oră de vârf. A urmat un incendiu de proporţii în complexul Country Club Plaza. Potrivit echipelor de intervenţie site-ului postului de televiziune kctv5.com, 19 persoane au fost rănite, şapte dintre ele fiind în stare gravă, între care trei având arsuri severe, iar două persoane sunt date dispărute. 

Martorii oculari spun că este posibil ca un excavator care lucra în zonă să fi spart o conductă. „Când m-am apropiat de loc am putut vedea un excavator în mijlocul străzii, Strada 48, şi ieşea o flacără mică dintr-un şanţ exact între excavator şi restaurant. Aşa că mi-am dat seama că excavatorul a lovit o conductă de gaz, din cauza exploziei ce a urmat”, a spus unul dintre martorii accidentului.

„A fost o explozie enormă şi m-am gândit prima dată că ar putea fi un transformator în apropiere de noua clădire şi de şantier, aşa cum s-a mai întâmplat o dată, în urmă cu câţiva ani. Dar era mai puternică”, a povestit alt martor.

Paul Berardi, şeful Pompierilor care au venit să stingă incendiul ce a cuprins tot complexul unde se afla binecunoscutul local  JJ’s Restaurant, de unde a pornit incendiul, a declarat că a folosit câini căutători de cadavre, dar că animalele nu au găsit nicio persoană moartă.

De asemenea, Missouri Gas Energy a declarat într-un comunicat că „există informaţii că un antreprenor făcea lucrări subterane şi, după toate aparenţele, ar fi lovit o conductă de gaz” din apropierea clădirii.