Dorel Vişan pune degetul pe problema Superligii: „Aduc jucători din Tanganyika. Invazia asta de străini deranjează”

Actorul Dorel Vişan a participat la podcastul lui Ovidiu Ioaniţoaia, în cadrul căruia a vorbit atât despre teatru şi viaţa sa artistică, cât şi despre sport şi fotbal în particular, dezvăluind de ce nu urmăreşte cu plăcere meciurile din Superliga.

08 iun. 2023, 11:59
Dorel Vişan pune degetul pe problema Superligii: „Aduc jucători din Tanganyika. Invazia asta de străini deranjează”

Dorel Vişan este deranjat de numărul mare de străini din campionatul românesc, ba chiar este de părere că echipele de fotbal ar trebui compuse doar din jucători proveniţi sau rezidenţi ai urbei respective. Actorul nu a fost clar în privinţa criteriului prin care ar trebui stabilită apartenenţa unui jucător la un anumit oraş.

Actorul a dezvăluit că a fost profesor de sport în primii ani ai carierei, perioadă în care şi-a cunoscut şi soţia.

„Am terminat școala de învățători, dar n-am vrut să profesez. Am dat la Politehnică, dar mi-am dat seama după ce-am intrat că nu pot face față. Am renunțat după primul curs! Aveam profesori foarte severi, când s-a umplut de formule tabla nu știam unde sunt.

Știți ce spune Goethe? „Caii destinului cunosc drumul”. Am dat la Educație fizică și am profesat trei ani, apoi am ajuns la teatru dintr-o întâmplare. În perioada în care am fost profesor m-am căsătorit cu o profesoară, tot de educație fizică.

Ştiu cât de greu e și la cât de multe trebuie să renunți ca să poți să faci ceva deosebit, să faci o performanță. Astăzi găsim mai puțin această pornire, dar pe vremea mea sportul era în atenția statului pentru că formează generații sănătoase. Aici e problema!”, a spus Dorel Vişan, în discuţie cu Ovidiu Ioaniţoaia.

Citeşte şi: Radu Banciu, atac devastator la adresa lui Laszlo Boloni. „E un tip greţos ca om! Toată lumea s-a plâns de el” VIDEO

Actorul spune că e mare fan CFR Cluj și merge la meciurile de pe teren propriu, dar e dezamăgit de situația sportului de la noi.

„Sunt fan CFR Cluj, din interes personal, fiind prieten foarte bun cu unul dintre sponsorii echipei, cu Ștefan Gadola. Eu am fost cu Universitatea, dar m-am îndepărtat după ce-au plecat la Ploiești. Era ca salamul de Sibiu care se făcea la Galați.

(n.r. Ce nu vă place la fotbalul românesc?) Că echipele românești aduc jucători din Tanganyika. Dacă e Milano trebuie să aibă jucători din Milano. Universitatea Cluj trebuie să aibă doar jucători din Cluj. Invazia asta de străini deranjează.”, a mai spus Vişan.

Declaraţiile controversate ale marelui actor vin la doar câteva zile după ce, într-un alt interviu realizat de Gazeta Sporturilor, Cosmin Olăroiu a emis unele păreri discutabile despre Uniunea Europeană, contrazise chiar de realizatorul materialului, redactorul şef Cătălin Ţepelin.

Citeşte şi: Oficial: Lionel Messi va juca în America, la Inter Miami. „Să vă spun de ce nu am ajuns la Barcelona”