Dorin Cioabă, avertisment după ce s-a vindecat de COVID-19. „Nu e de joacă! Şi mie îmi e frică”

Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, a anunţat că s-a vindecat de noul coronavirus. Duminică, a predicat la biserica din comunitatea sa cu mască şi le-a transmis enoriaşilor să se ferească de COVID-19 pentru că "nu e de joacă".

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 09:22
Dorin Cioabă, avertisment după ce s-a vindecat de COVID-19. „Nu e de joacă! Şi mie îmi e frică”

Dorin Cioabă şi soţia sa, Sighişoara, s-au infectat cu COVID-19 şi au fost internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu. Autointitulatul rege al romilor şi soţia sa au stat apoi în izolare acasă, până vineri.

Duminică, Dorin Cioabă, care este şi pastor al romilor, a predicat în biserica aflată în apropierea casei sale. A purtat mască şi i-a obligat şi pe ceilalţi enoriaşi să-i urmeze exmplul, dar şi să folosească dezinfectantul.

„Toată lumea a venit cu mască. Toată lumea a folosit dezinfectanţi. (…) Le-am zis «vă rog să păstraţi distanţa». Le-am aşezat scaunele la anumită distanţă. Să îşi pună masca. Chiar dacă nu ştiu că am fost bolnav, le-am zis că trebuie să ne protejăm. Şi mie îmi e frică după câte am trecut. Acum nu le mai accept să stea acolo fără mască. Şi eu am predicat cu mască, ca să le dau un exemplu”, a declarat Dorin Cioabă, conform Agerpres.

Liderul romilor de la Sibiu a mărturisit că „nu e de joacă” şi toată populaţia trebuie să se protejeze de noul coronavirus.

Dorin Cioabă a explicat că a avut „o formă uşoară” a bolii, pe care a luat-o de la alţi romi, când a fost la o judecată ţigănească. De asemenea, a spus că toţi romii care au fost prezenţi la acel stabor au scăpat de noul coronavirus.

Starea de alertă ar putea fi PRELUNGITĂ din nou. „Dacă nu apar ameliorări, cel mai probabil vom prelungi”