Dorin Cioabă reclamă faptul că a fost sabotat: Pe buletinele de vot nu era asul de treflă. Oamenii noştri nu ştiu carte şi caută semnul

Dorin Cioabă a obţinut doar 80 de voturi la alegerile locale din Sibiu, motiv pentru care regele autoproclamat al romilor a ajuns la concluzia că ar fi fost sabotat de autorităţile locale. Acesta a explicat, pentru Turnul Sfatului, că de pe buletinele de vot a lipsit sigla electorală a Partidei Romilor Pro Europa, iar în condiţiile în care mare parte dintre votanţii săi nu ştiu carte, i-ar fi ajutat să vadă sigla şi să pună ştampila pe ea.

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 07:08

Mi-au contestat candidatura de două ori, în loc să-mi fac campanie electorală, eu am stat numai pe la Tribunal. Două contestații mi-au făcut cei de la Biroul Electoral Județean. Le-am câștigat pe amândouă, după care nu mi-au trecut însemnul electoral pe buletinele de vot. Nu au trecut pur și simplu, eu nu am avut semn electoral. Deși este înregistrat la nivel național, asul de treflă, simbolul nostru, nu a fost trecut la Sibiu. Doar avem dovada, avem fotografii ale buletinului. Acum, marea majoritate a oamenilor noștri nu știu carte și caută semnul. Nu au găsit semnul„, explică Dorin Cioabă pentru sursa citată.

Biroul Electoral Municipal are, însă, o altă explicaţie pentru faptul că regele romilor a obţinut doar 80 de voturi. Acesta nu ar fi avut consimțământul Asociației Partida Romilor Pro Europa de a candida la fotoliul de primar, pe listele lor și, implicit, pentru a folosi simbolul lor, „asul de treflă”, pe buletinul de vot.

Dânsul avea susținerea Partidei Romilor Pro Euopa, care este altceva cu Asociația Partida Romilor Pro Europa, organizație care este o asociație parlamentară și are acest simbol electoral„, a explicat Adelaida Fulea pentru Turnul Sfatului.

Citeste si Primarul reales cu 100% din voturi, chiar şi de opoziţie. „Îl votăm până l-om băga în formol”

Dorin Cioabă spune că nu are de gând să ceară anularea alegerilor pentru că a fost dezavantajat, ci doar să afle numele vinovaților pentru toată această situație.

Nu știu de ce s-a întâmplat toată treaba asta, cine, ce a avut cu noi. Ce interes? Doar nu aveam eu șanse reale de a ajunge primar. Eu am vrut să candidez, așa, ca să fim și noi în rândul partidelor care candidează, dar BEJ-ul încă de la început a fost împotrivă și acum nu ne-au trecut semnul. Acum stau să mă gândesc ce să fac. Să cer anularea alegerilor? Ar fi o tâmpenie să fac lucrul ăsta, să mai pun o dată sibienii să meargă la vot. Acum vreau să văd de ce au făcut asta, cine a greșit să recunoască, să zică – da domnule, suntem tâmpiți„, a mai spus regele romilor.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean, Iuliana Orza, a spus, pentru Turnul Sfatului, că nu a existat nicio solicitare în acest sens a candidatului Dorin Cioabă. ”Nu aveam nicio sesizare, însă nici nu ar fi de competența noastră, ci intră în atribuțiile Biroului Electoral Municipal, pentru că domnul Cioabă a candidat pentru funcția de primar a Municipiului Sibiu”, a explicat Iuliana Orza. Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Municipal spune că nu are cunoștință de o astfel de sesizare în acest moment, însă va face verificări.