Dorinel Umbrărescu, nevoit să demoleze o parte din Centura Bacăului. De ce a luat această decizie

Dorinel Umbrărescu turează motoarele la maximum, pe Autostrada A7. Zi și noapte, pe frig și pe căldură, oamenii antreprenorului din Bacău trag tare pe șantierele Autostrăzii Moldovei.

16 mart. 2023, 16:41
Dorinel Umbrărescu, nevoit să demoleze o parte din Centura Bacăului. De ce a luat această decizie

Cea mai recentă mișcare a companiilor UMB se referă la demolarea unei părți din Centura Bacăului, pe care chiar Umbrărescu a finalizat-o într-un timp record, în 2021, informează Ziarul de Bacău.

Lucrările sunt necesare pentru a racorda centura la viitoarea autostradă din Moldova. Lucrările vor fi executate în zona de legătură a celor două infrastructuri rutiere, centura și A7, respectiv breteaua 3 a nodului rutier Bacău Nord, se arată în documentația studiată de Ziarul de Iași.

Demolarea parțială a centurii va fi realizată în cea de-a doua fază de construire a nodului și „doar după executarea bretelei 3 din Breteaua Bacău Nord”, mai precizează presa din Bacău.

„În această sub-fază, traficul de vehicule provenite din varianta de ocolire Bacău pe direcţia sud-vest se realizează din Ramificaţia 1 la breteaua deja construită şi traficul pe sensul vest-sud se efectuează prin banda de circulaţia stânga a variantei de ocolire Bacău, extinsă în faza anterioară.

În sub-faza 2B se procedează la demolarea extinderii realizate în varianta de ocolire Bacău”, se arată în documentele oficiale.

 

Ce spun specialiștii despre lucrările la Autostrada Moldovei

 

„În cadrul celor 77 km de autostradă de la Bacău la Paşcani necesari a fi construiţi pentru a asigura conectarea la profil de autostradă cu Varianta de Ocolire Bacău, va fi nevoie şi de o serie de lucrări de demolare punctuale.

Mai concret, în zona km 0 al autostrăzii Bacău-Paşcani pentru a racorda şi avea continuitate cu Varianta de Ocolire Bacău la profil de autostradă, partea carosabilă existentă din zona nordică a centurii Bacău (racordul V.O. Bacău la profil de drum naţional cu D.N. 2) va fi demolată parţial pentru a permite conectarea şi amenajarea corespunzătoare între cele două sectoare de autostrăzi.

E de menţionat faptul că autostrada Bacău-Paşcani nu implică demolarea de clădiri şi construcţii rezidenţiale”, a comentat activistul Adrian Covăsnianu, de la „Moldova vrea autostradă” şi fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, din partea USR.

Pe sectorul Bacău – Pașcani din A7, lucrările sunt realizate de UMB. Dorinel Umbrărescu desfășoară lucrări pe cea mai mare parte a autostrăzii A7 (Ploieşti – Paşcani), respectiv între Buzău şi Paşcani (peste 255 km).

Tot antreprenoruol român a realizat și primii kilometri de autostradă din Moldova încorporați în Centura Bacăului.

 

Citește și:

Imagini din dronă. Umbrărescu bate toate recordurile, cea mai rapidă construcţie de autostradă din istoria României