Dorinel Umbrărescu, „Regele asfaltului”, patronul care poate spulbera concurenţa lui Gigi Becali şi Dan Şucu în fotbalul românesc!

Gigi Becali, Dan Șucu și Nelu Varga ar putea avea probleme serioase în Superliga, dacă Dorinel Umbrărescu, omul de afaceri poreclit "Regele asfaltului", va alege să se implice în fotbal.

14 ian. 2023, 18:02
Dorinel Umbrărescu, „Regele asfaltului”, patronul care poate spulbera concurenţa lui Gigi Becali şi Dan Şucu în fotbalul românesc!
Dorinel Umbrărescu s-ar putea implica în fotbal

Dorinel Umbrărescu, „Regele asfaltului”, se poate implica în fotbal. „Regele asfaltului”, patronul care poate spulbera concurența lui Gigi Becali, Dan Șucu și Nelu Varga în Superliga dacă decide să intre-n joc!

Dorinel Umbrărescu este numele celui cunoscut drept „Regele asfaltului”, recunoscut pentru construcția de autostrăzi la nivel internațional. Omul de afaceri în vârstă de 61 de ani deține companiile UMB Spedition și Tehnostrade – consorțiu care este cel mai puternic din România în domeniul construcției de autostrăzi și infrastructură rutieră din țara noastră.

„Ne vom organiza militărește!”. Succes de răsunet pentru Dorinel Umbrărescu! Anunț major pentru românii care așteaptă autostrada promisă
Acesta are mai mult de 3.000 de angajați și o avere estimată (neoficial) la 500 de milioane de euro. Banii de care dispune l-ar putea transforma instant în cel mai puternic om din fotbalul românesc, în cazul în care va alege să se implice în fenoment. Potrivit informațiilor Sport.ro, Dorinel Umbrărescu ar fi curtat de mai mulle cluburi din zona Moldovei, de unde este originar, și ar fi tentat să susțină sportul-rege în acest fel.

Dorinel Umbrărescu poate reprezenta o soluție excelentă pentru cluburile de fotbal din țara noastră, care sunt în continuă căutare de investitori potenți financiar.

Omul de afaceri originar din Bacău ar fi pe „radarul” mai multor grupări din zona Moldovei și, potrivit sursei citate mai sus, Poli Iași este una dintre posibilele sale destinații. Clubul din Liga 2 este într-o situație foarte bună în clasament, unde pe locul secund, la două puncte în spatele liderului CSA Steaua. Moldovenii sunt ca și calificați în play-off, cu trei etape înaintea finalului de sezon regulat, și au șanse mari să revină în Superliga la finalul acestui sezon.

George Simion a găsit soluţia pentru infrastructura din România: „Lăsaţi-l pe Umbrărescu să facă toată autostrada! Cine contestă, condamnat penal pentru sabotaj”

O altă variantă pentru Dorinel Umbrărescu o reprezintă chiar orașul său natal, Bacău. Acolo există în acest moment trei echipe – CSM, Aerostar și Dinamo, toate în Liga 3. În plus, în „Orașul lui Bacovia” urmează să se construiască un stadion ultramodern de 20.000 de locuri, a cărui construcție va costa aproximativ 120 de milioane de euro. Dorinel Umbrărescu este unul dintre cei care ar putea chiar să se ocupe de construcția noii arene din Bacău.

Prima opțiune pe care ar avea-o discretul om de afaceri este să se implice în fotbalul din România ca sponsor, însă nu exclude nici varianta de a prelua o parte dintre acțiunile unul club.

România are 4 miliardari între cei 2700 din lume
România are pentru prima oară în istorie patru miliardari în euro, între cei 2700 care au averi de asemenea dimensiuni, în lume, în acest moment.

Oarecum neaşteptat, Ion Țiriac a mai scăzut un loc în clasament, chiar dacă nu a înregistrat o scădere a activelor sale. După ce anul trecut a fost detronat de frații Pavăl, Țiriac a mai scăzut un loc și în acest an și a ajuns pe locul 3.

Averea cumulată a milionarilor români a ajuns la aproximativ 36 de miliarde de euro, cu şase miliarde de euro mai mult decât în clasamentul realizat în 2021.

Cei patru miliardari români sunt Daniel Dines, fraţi Pavăl, Ion Ţiriac şi Ştefan Vuza. Ultimul intrat în acest clasament, Vuza, este cel mai mare investitor în industria chimică din țara noastră şi are o avere de peste 1,2 miliarde de euro. El a devenit în acest an şi cel mai mare investitor pe Bursa din România, cu plasamente la BVB de peste 1,1 miliarde de euro.

Becali, Şucu, Badea = TOP 3 cei mai bogaţi români din fotbal

Dumitru Dragomir spunea, recent, despre Gigi Becali că ar avea o avere de circa două miliarde de euro, dar cei de la Capital susţin că activele sale valorează între 325 şi 425 de milioane de euro. Cu o astfel de bogăţie, Becali este al 18-lea român în clasamentul general, precizează GSP.ro.

Al doilea om ca avere din fotbalul românesc este Dan Şucu, copropietarul Rapidului, cu 135-145 de milioane de euro, sumă cu care este pe locul 56.

Podiumul din fotbal este încheiat de Nicolae Badea, cu 87-93 de milioane de euro.

Clasamentul celor mai bogaţi români din fotbal

  • 1. Gigi Becali, FCSB, 325-425 de milioane de euro
  • 2. Dan Șucu, Rapid, 135-145 de milioane de euro
  • 3. Nicolae Badea, CS FC Dinamo (liga a 4-a) 87-93 de milioane de euro
  • 4. Vladimir Cohn, preşedinte Voluntari, 65-70 de milioane de euro
  • 5. Cosmin Olăroiu, antrenor în EAU, 46-50 de milioane de euro
  • 6. Mircea Lucescu, antrenor la Dinamo Kiev, 34-38 de milioane de euro
  • 7. Gheorghe Hagi, patron şi antrenor Farul, 29-35 de milioane de euro
  • 8. Valeriu Iftime, FC Botoşani, 22-24 de milioane de euro
  • 9. Cristi Chivu, antrenor Inter Primavera, 22-24 de milioane de euro