Dorinţa elevei din Vaslui prinde contur. Peste 30 de elevi din localitate vor primi telefoane şi internet gratuit

O poveste impresionantă în plină pandemie de coronavirus vine dintr-un sat din Vaslui. O elevă de gimnaziu i-a tris primarului o scrisoare în care îl roagă să îi cumpere un telefon mobil. Fetița îi promite că în va da banii înapoi, în rate, din alocația sa.   

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 07:17
Dorinţa elevei din Vaslui prinde contur. Peste 30 de elevi din localitate vor primi telefoane şi internet gratuit

Copila dorește să învețe și acum nu o poate face decât online. Ea și frații săi au primit telefoane de la oamenii din sat. Pentru că în localitate sunt și alţi copii în aceeași situație, grupul Digi România le va dărui 37 de telefoane inteligente şi internet gratuit.

Citește și: O elevă din Vaslui l-a rugat pe primar să-i cumpere un telefon. Cum intenţionează fata să-i plătească edilului gadgetul

Nevoită să își facă lecțiile online fără să aibă măcar un telefon inteligent, Gabriela și-a făcut curaj și i-a scris primarului.

„Am zis că nu se mai poate, aveam nevoie chiar foarte mare. M-am gândit că domul primar a ajutat atâta lume și m-ar putea ajuta și pe mine. Mi-aș dori un telefon pentru că nu avem cum să ne facem toți lecțiile. I-am zis că l-aș putea achita când iau alocația. Mi-a zis că îmi dă cu foarte mare drag”, spune Gabriela.

Primarul s-a emoționat în momentul în care a primit mesajul Gabrielei, iar toți frații elevi vor avea telefoane mobile prin grija unor localnici. 

„Am primit o scrisorică, pur și simplu m-a cutremurat, mai ales când mi-a spus că va plăti telefon din banii ei. Toți frații vor avea prin grija unor oameni telefoane, tablete. Sunt niște copii foarte buni. M-a și mișcat mesajul ei”, a spus Ciprian Tamaş, primarul comunei Șuletea.

Mama Gabrielei se afla în curte în momentul în care fata i-a scris primarului din localitate. 

„Eram în grădină, plantam răsaduri și ea a venit și mi-a spus că i-a scris o scrisoare domnului primar. Aloeu, cum ai făcut tu așa ceva. Dacă ne faci de râs. Ea mi-a spus: Mamă, eu am încercat.”


loading...