Dorinţă îndeplinită pentru Şerban Ionescu. Mesajul emoţionant trimis de Radu Beligan

Şerban Ionescu spunea în urmă cu mai multe luni că „la înmormântarea mea aş vrea să ţină discurs un singur om: Radu Beligan”. Acum, după moartea artistului, cerinţa i-a fost îndeplinită. Actorul Radu Beligan i-a trimis un mesaj lui Şerban Ionescu.

RomaniaTV.net
23 nov. 2012, 09:21

„Omul este sortit morţii chiar din clipa în care se naşte. Dar nu este firesc să îţi îngropi copiii. Şi totuşi, uneori se întâmplă” aşa îşi începe Radu Beligan scrisoarea cu ultimul mesaj pentru Şerban Ionescu, scrie jurnalul.ro.

Maestrul regretă contextul în care îi transmite aceste gânduri. „Aş fi preferat să rostesc acest trist adevăr pe scenă, într-o piesă existenţialistă, şi Şerban să-mi dea o replică inteligentă, legată de nonsensul zbuciumului pe care fiinţa umană îl încearcă pe parcursul scurtei ei călătorii prin această lume. Pentru că nu este firesc să îţi îngropi copiii” a scris Radu Beligan.

„Şerban a fost unul dintre fiii mei de suflet, adoptat de mine. Întâmplător sau nu, l-am văzut pentru prima oară pe scena teatrului de Comedie, teatru înfiinţat de mine. Încă de pe atunci, Şerban promitea să devină una din figurile emblematice ale teatrului românesc şi şi-a ţinut promisiunea. Ce păcat că un talent atât de mare să ne părăsească aşa de devreme” a concluzionat Radu Beligan.