Doru Gușman și surorile lui Petrică Mîțu Stoian s-au întrecut în parastase. Impresarul a făcut pomană pentru 300 de bătrâni de la un azil, iar surorile l-au pomenit în satul natal

Astăzi, 6 noiembrie, se împlinește un an de la trecerea în neființă a regretatului Petrică Mîțu Stoian. Impresarul artistului și surorile sale s-au întrecut în parastase. Primul a făcut pomană pentru 300 de persoane de la un azil, în timp ce surorile l-au pomenit în satul natal.

06 nov. 2022, 15:18

Astăzi, pe 6 noiembrie, se împlinește un an de când Petrică Mîțu Stoian a plecat să le cânte îngerilor. Marele artist s-a stins la 61 de ani, lăsând în urma sa multă durere și suferință.

Pentru a marca creștinește acest moment, Doru Gușman, bunul lui prieten și impresar, i-a făcut o mare pomană. Mai prejos nu s-au lăsat nici surorile sale care nu au uitat să-și pomenească fratele.

Prima care l-a pomenit pe Mîțu Stoian a fost Maria Tarchila, săptămâna trecută, în casa părintească de la Isverna. Ieri, pe 5 noiembrie, în aceeași zi în care s-au prăznuit și Moșii de toamnă, Doru Gușman a făcut și el un parastas, împărțind mâncare pentru 300 de persoane de la un azil, potrivit Star Popular.

De asemenea, tot sâmbătă, după ce Doru Gușman a plecat de la cimitir, și cealaltă soră a artistului a venit la locul de veci pentru a aprinde o lumânare și pentru a tămâia.

Face pomenirea de un an, intentioneaza sa mearga la un camin de batrani. Vor fi in jur de 300 de persoane la pomana, pregateste din timp mancarea. Mi se pare un gest normal din partea lui, dar si a familiei care l-a pomenit la Isverna”, a declarat Mariana Ionescu Capitanescu pentru Star Popular, cu o zi înainte de parastas.

Ce a primit de pomană Mariana Ionescu Capitanescu pentru Petrică Mîțu Stoian

Pe lângă pomana pe care a împărțit-o, Doru Gușman a mai dat de pomană și alte lucruri în amintirea bunului său prieten.

Nu m-am acomodat cu aceasta idee, refuz sa cred ca nu mai este printre noi. Uneori viata e nedreapta, a fost o mare lectie si pentru mine disparitia lui Petrica. Nu-mi vine sa cred ca a trecut deja un an de zile. Domnul Gușman mi-a zis ca ar vrea sa-mi dea ceva de pomana si daca primesc, bineinteles ca am fost de acord. Petrica achizitionase materiale, panza pentru a-si confectiona camasile lui folclorice. Acest material se preteaza sa-mi confectionez camasi sau poale. Mi-a dat doua materiale de pomana, le voi duce la croitor sa le confectioneze. E o amintire din parte lui Petrica”, a spus Mariana Ionescu Căpitănescu, potrivit sursei citată.