Dosar penal după explozia de la Uzina Mecanică Băbeni

Anchetă după explozia de la fabrica de armament Băbeni, Vâlcea. Patru omeni si-au pierdut viata si alti trei sunt răniti. Dintre acestia o femeie este în stare critică si medicii fac eforturi să o salveze. Procurorii au anuntat că au deschis dosar penal în acest caz.

19 nov. 2021, 16:51
Dosar penal după explozia de la Uzina Mecanică Băbeni

Procurorii vâlceni au deschis dosar penal în cazul exploziei de la Uzina Mecanică Băbeni. Anchetatorii fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

„La locul producerii exploziei s-a deplasat o echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care efectuează cercetarea la faţa locului. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Patru persoane au murit joi într-o explozie produsă la Uzina Mecanică Băbeni. Este vorba despre trei bărbaţi şi o femeie. De asemenea, trei persoane au fost rănite.

„Sunt trei victime de sex feminin, toate trei au suferit politraumatisme în urma exploziei care a avut loc la Băbeni. O singură victimă este într-o situaţie mai complicată. Are fracturi la ambele braţe. Celelalte două au plăgi superficiale de la schije, care nu pun însă probleme. Toate trei sunt stabile. Au ajuns stabile la spital”, a precizat Dan Ponoran, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea.

Citeşte şi: Prețul pus de justiția română pe viața unei copile de 14 ani, spulberată de șoferul unui Mercedes