Dosar penal după protestul violent de la Parlament. Doi bărbaţi au fost reţinuţi, amenzi de aproape 200.000 lei. Mai mulţi protestatari sunt aduşi la audieri

Protestul violent anti-certificatul COVID s-a lăsat cu dosar penal. Doi bărbaţi, unul de 52 de ani şi altul de 23 de ani, au fost reţinuţi în acest dosar. Cei doi urmează să fie prezentaţi miercuri instanţei cu propunere legală, a anunţat Poliţia Capitalei. De asemenea, au mai fost audiati 30 de protestatari, iar azi vor veni în fata anchetarilor şi alti manifestanţi. Mai mult, sute de persoane au fost sancţionate după protestul de marţi de la Parlament.

22 dec. 2021, 12:35
Dosar penal după protestul violent de la Parlament. Doi bărbaţi au fost reţinuţi, amenzi de aproape 200.000 lei. Mai mulţi protestatari sunt aduşi la audieri

„În urma protestelor din data de 21 decembrie a.c., când mai mulți protestatari au forțat intrarea în curtea Parlamentului României, s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, violarea sediului profesional, distrugere și portul fără drept de obiecte periculoase.

În urma cercetărilor efectuate, polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reținut doi bărbați, cu vârste de 23 și 52 de ani, iar astăzi urmează sa fie prezentați magistraților cu propunere legală”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Protestatarul reţinut pentru că a vandalizat maşini în curtea Parlamentului este angajat la Direcţia Regională Vamală de la Galati. În momentul perchezitiei, vameşul avea asupra lui o mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag multifuncțional, seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție.

Pe lângă cei doi protestatari reţinuţi, la Poliţie au mai fost audiaţi seara trecută şi alţi 30 de protestatari, iar azi vor veni în fata anchetarilor alti manifestanţi. Printre cei audiaţi sunt şi şoferii microbuzelor cu care au venit din ţară susţinătorii AUR.

Citeşte şi: O fotografie în care un protestatar AUR desenează o svastică pe steagul Uniunii Europene face înconjurul presei internaționale. Plângeri penale pentru derapajul protestatarilor

De asemenea, Jandarmeria Bucureşti a anunţat că au mai fost identificate 211 persoane care nu au respectat legislaţia în vigoare şi au participat la protestul violent de la Palatul Parlamentului, fiind aplicate alte 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.500 de lei.

„În continuarea măsurilor luate în data de 21.12.2021, în contextul manifestaţiei de protest de la Palatul Parlamentului, suplimentar, au mai fost identificate 211 persoane, fiind aplicate alte 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, a tranmis Jandarmeria Bucureşti.

Până acum, în urma protestului anti-certificat COVID de marţi de la Palatul Parlamentului au fost aplicate 117 sancţiuni, în valoare totală de 198.800 lei.

„În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au comis fapte antisociale în contextul sus-menţionat”, a mai transmis Jandarmeria Capitalei.


loading...
Partenerii noștri