DOSAR PENAL în cazul bebeluşilor infectaţi cu coronavirus la maternitatea din Timişoara

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au deschis dosar penal şi efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infectocontagioase și implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a 10 nou-născuți și a altor 25 persoane – cadre medicale, lehuze și o gravidă, în cadrul Maternității Odobești a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 12:23
DOSAR PENAL în cazul bebeluşilor infectaţi cu coronavirus la maternitatea din Timişoara

„În data de 07.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 3122/P/2020, având ca obiect fapta de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. și ped. de art. 352 Cp.

În fapt, în cauză se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infectocontagioase și implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui nr. de 10 nou-născuți și a altor 25 persoane – cadre medicale, lehuze și o gravidă, în cadrul Maternității Odobești a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.