Dosar penal în cazul finanţării partidului preşedintelui Igor Dodon

Procuratura Generală din Republica Moldova s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal în cazul finanţării PSRM, partidul preşedintelui Igor Dodon, în urma înregistrărilor apărute în presă în care Dodon spunea că a primit din partea Rusiei anumite sume de bani lunar, potrivit site-ului deschide.md.

11 iun. 2019, 09:29
Dosar penal în cazul finanţării partidului preşedintelui Igor Dodon

Deşi în comunicatul de presă nu se spune exact care formaţiune este vizată, se poate deduce că este vorba despre PSRM, pentru că acest partid a fost obiectul unor imagini video în care Igoro Dodon spune că primea din Fderaţia Rusă câte 700.000 – 800.000 dolari lunar.

 „Având în vedere multiplele adresări şi solicitări de informaţii, parvenite în adresa Procuraturii Generale în legătură cu apariţia în spaţiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanţării unor formaţiuni politice, Procuratura Generală vine cu următoarele precizări: Informaţiile apărute recent în presă au servit temei pentru autosesizarea procurorilor şi iniţierea pe caz a unui proces penal. În procesul investigaţiilor procurorii au demarat o serie de acţiuni în vederea elucidării obiective a circumstanţelor cazului, inclusiv au ridicat probe şi au purces la audierea persoanelor. Pe măsura desfăşurării acţiunilor şi adoptării unor decizii procesuale, Procuratura va difuza informaţie suplimentară”, se spune în comunicatul procuraturii, informează Mediafax.

O înregistrare video îl surprinde pe preşedintele Igor Dodon în momentul când cere bani de la liderul PDM Vlad Plahotniuc. Acesta mai spune că primeşte de la ruşi câte 700 000 de dolari pe lună.