Dosar penal pentru violenţele de la cimitirul din Valea Uzului

Publicat: Vineri, 07 Iunie 2019 14:32 // Actualizat: Vineri, 07 Iunie 2019 14:32 // Sursa: romaniatv.net

Poliţiştii IPJ Bacău au deschis un dosar penal pentru distrugerea porţii de acces în cimitirul din Valea Uzului, informează Jandarmeria Română.

Foto: CJ Harghita

"Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a efectuat lucrările specifice necesare identificării criminalistice. Având în vedere aspectele constatate la faţa locului, respectiv distrugerea porţii de acces în cimitir, s-a dispus constituirea unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere", arată sursa citată.

Jandarmeria Română a asigurat, prin structurile sale teritoriale şi împreună cu celelalte structuri ale MAI, măsurile de ordine şi siguranţă cu ocazia desfăşurării manifestărilor comemorative ce au avut loc pe parcursul zilei de joi la cimitirul din Valea Uzului.

"Principalele obiective ale misiunii de ieri au vizat prevenirea apariţiei unor acte de violenţă între participanţii la cele două momente comemorative şi evitarea unor acte de profanare a unor morminte din respectivul cimitir, comportamente care ar fi generat un impact emoţional deosebit pentru populaţia din zonă. Premergător şi pe timpul desfăşurării evenimentelor, Jandarmeria, împreună cu celelalte structuri MAI, a adoptat măsuri preventive pentru detensionarea situaţiei şi protecţia tuturor participanţilor. Precizăm, totodată, că pe timpul misiunii de asigurare a ordinii publice, deşi au fost înregistrate câteva momente tensionate, nu au fost situaţii care să impună intervenţia în forţă sau alte măsuri speciale", precizează Jandarmeria. 

Guvernul Ungariei a transmis Cabinetului Dăncilă o notă de protest cu privire la violenţele de joi din Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, a anunţat Levente Magyar, secretar de stat din Ministerul ungar de Externe. De asemenea, ambasadorul României la Budapesta a fost convocat la Ministerul ungar de Externe pe acelaşi subiect.

Citeşte şi: Scandal etnic la Valea Uzului. Guvernul Ungariei a transmis o notă de protest. Ambasadorul României, convocat la MAE ungar

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cimitirul eroilor valea uzului dosar penal valea uzului
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8024
RON
24 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H