Dosare blocate după înregistrările de la DNA. Magistraţii din Oradea nu au mai vrut să judece dosare DNA

Judecătorii refuză să mai dea decizii în dosarele instrumentate de către procurorii DNA Oradea. Două judecătoare ale căror nume au apărut în întegistrile cu procurorii anticorupţie au vrut să se abţină de la o soluţie în cazuri instrumentate de către anchetatorii de la Oradea.

15 ian. 2019, 16:48
Dosare blocate după înregistrările de la DNA. Magistraţii din Oradea nu au mai vrut să judece dosare DNA

Magistrații din Oradea nu au vrut să mai judece dosare DNA. Judecătoarea Florica Roman susține că deciziile vin după ce procurorii au pus presiune pe judecători așa cum a apărut în inregistrările din DNA Oradea.

Am auzit și eu că s-au abținut câțiva colegi de-ai mei din Secția Penală în dosarul DNA, nu pot să comentez altceva. Înțeleg că li s-au respins cererile de abținere. S-au abținut două doamne despre care DNA în înregistrări nu vorbește lauditativ deloc. Dimpotrivă, le critică”, a declarat judecătoarea Florica Roman, pentru România TV.

Florica Roman a făcut în trecut o plângere penală împotriva fostul șef de la DNA Oradea Ciprian Man. Iar acum acesta a fost audiat. „Am făcut o plângere penală în 2016, în luna aprilie, în care din păcate am fost audiată parte vătămată. Din păcate de 2 ani jumătate nu s-a mai întâmplat nimic . Mă bucur foarte tare că secția a demarat ancheta„, a mai spus ea.

Judecătoarea l-a acuzat pe Ciprian Man de mai multe fapte printre care și represiune nedreaptă. Cinci procurori de la DNA Oradea au fost audiați la Secția de Investigații a magistraților după apariția în presă a unei înregistrări in care procurorii voiau să le facă dosare unor judecători incomozi.