Dosare penale pentru trei medici infectaţi cu coronavirus care au fugit din spital

Trei medici infectaţi cu coronavirus, internaţi la secția de boli infecțioase a spitalului județean din Târgu Jiu, au plecat din spital. Intre medicii infectaţi se află un pneumolog şi un medic de Terapie Intensivă. Toți trei au fost găsiți de polițiști la domiciliile lor, iar poliţiştii le-au deschis dosare penale.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 06:28
Dosare penale pentru trei medici infectaţi cu coronavirus care au fugit din spital

Dispariţia medicilor infectaţi cu virusul SARS-COV2 din spitalul judeţeam din Târgu Jiu a fost descoperită în cadrul unui control DSP. Inspectorii DSP au sesizat Poliţia. Toți cei trei medici figurau ca internați de câteva zile.

În urma verificărilor, cei trei medici au fost găsiţi fiecare la domiciliul lui.

„Polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că trei pacienţi care erau internaţi la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu, secţia Oncologie, diagnosticaţi cu COVID-19 ar fi părăsit unitatea medicală fără acordul personalului medical. Poliţiştii au constatat că este vorba despre trei femei cu vârste între 31 şi 55 de ani din Târgu Jiu. Din verificări a rezultat faptul că în cursul zilei de ieri au parasit spitalul fara a informa. Întrucât nu au respectat măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19 celor trei persoane li s-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolii. Persoanel în cauză au fost indetificate la domiciliu si duse cu ambulanta la spitalul Tg Jiu”, a anunţat Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. 

Citeşte şi: Horia Brenciu: Nu rezolvaţi nimic dacă număraţi morţii şi infectările. Plitocim aceeaşi ciorbă