Dosarul 10 august. Curtea de Apel şi-a declinat competenţa. Cazul se judecă la Tribunalul Bucureşti

Curtea de Apel București a admis solicitarea șefilor Jandarmeriei ca dosarul 10 august să fie trimis spre judecare Tribunalului București.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 12:31
Dosarul 10 august. Curtea de Apel şi-a declinat competenţa. Cazul se judecă la Tribunalul Bucureşti

UPDATE Minuta instanței:

  • Declinare de competenţă – Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală – judecător de cameră preliminară. Declină competenţa de soluţionare a cererii de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, dispuse prin ordonanţa nr.111/II-2/2020 din 04.08.2020 a procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în favoarea Tribunalului Bucureşti – judecător de cameră preliminară. În baza art.29 alin.5 din Legea nr.47/1992 respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.90 din Legea nr.135/2010 (Codul de procedură penală), formulată de intimatul Cucoş Gheorghe Sebastian, prin apărător. Cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare în privinţa dispoziţiei de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale. Definitivă în privinţa restului dispoziţiilor. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 10.08.2020, ora 1530.

Secţia I penală din Curtea de Apel Bucureşti judecă, luni, chiar la doi ani de la protestele din Piaţa Victoriei din 10 august 2018, cererea de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august, notează News.ro. Şedinţa este programată la ora 11.00.

În dosar sunt vizaţi maiorul Cazan Laurenţiu Valentin, comisarul şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonelul Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonelul Sindile Ionuţ-Cătălin.

Protest anunţat în Piaţa Victoriei la doi ani de la protestul Diasporei din 10 august

Judecarea acestui dosar a fost amânată pe 7 august, când a fost respinsă cererea de abţinere depusă de judecătorul Ruxandra Grecu de a participa în cauza având ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale, conform sursei citate.

Procurorul-şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a admis, marţi, plângerile formulate împotriva Ordonanţei din data de 26.06.2020, care clasa parţial acuzaţii din Dosarul 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale.

Dosarul 10 august, redeschis de şefa DIICOT. Se reia ancheta faţă de şefii Jandarmeriei

Ordonanţa a fost înaintată Judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea confirmării, potrivit disp. art. 335 alin. 4 C.P.P., urmând ca după rămânerea definitivă, dosarul să fie declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare.

Cererea de redeschidere a dosarului 10 august, judecată de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani de la protestul Diasporei