Protest anunţat în Piaţa Victoriei la doi ani de la protestul Diasporei din 10 august

Aproximativ 40 de persoane au venit duminică în Piaţa Victoriei pentru a comemora doi ani de la protestul Diasporei din 10 august. Oamenii au venit cu bannere pe care au scris "Depoliţizaţi instituţiile statului", "Vrem vinovaţi pentru #10august". De asemenea, protestatarii au venit şi cu măşti, cu viziere, chiar şi cu câini.  

RomaniaTV.net
09 aug. 2020, 16:24
Protest anunţat în Piaţa Victoriei la doi ani de la protestul Diasporei din 10 august

În ciuda restrițiilor impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus, oamenii și-au dat întânire în fața Guvernului, unde vor protesta față de clasa politică care nu a luat măsuri pentru a-i pedepsi pe cei vinovați de abuzurile din 10 august 2018. Autoritățile susțin, însă, că mitingul este ilegal pe timpul stării de alertă..

Oamenii au venit cu bannere pe care au scris „Depoliţizaţi instituţiile statului”, „Vrem vinovaţi pentru #10august”. De asemenea, protestatarii au venit şi cu măşti, cu viziere, chiar şi cu câini.  

Citeşte şi: Orban, reacţie în urma reluării Dosarului 10 august: „Trebuie să li se facă dreptate miilor de oameni care au avut de suferit”

Este o singură maşină de poliţie în dreapta Guvernului. De asemenea, se anunţă că vor veni şi jandarmi care să îi anuţe pe protestatari că această manifestaţie este interzisă în această perioadă, având în vedere că este stare de alertă, iar în timpul stării de alertă, aşa cum prevede legea, protestele sunt interzise. În cazul în care oamenii nu vor înţelege acest lucru se vor da cu siguranţă amenzi.

Acest protest a fost anunţat pe paginile de socializare prin care, oamenii au precizat că vor să protesteze pentru faptul că actualul guvern nu s-a ocupat de soluţionarea acestui caz, mai exact protestului din 10 august 2018. 

Citeşte şi: Proteste ample la Berlin, împotriva restricţiilor. Mii de oameni sfidează distanţarea socială şi nu poartă măşti VIDEO

La acest protest au existat foarte multă violenţă. Peste 400 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care şi jandarmi pentru că au fost altercaţii serioase între protestatari şi forţele de ordine. 

S-au anunţat proteste de amploare, pentru astăzi și mâine, în Piața Victoriei, unde este posibil să participe mulți oameni, a transmis Jandameria Română.

Informații legate de aceste proteste au apărut și pe Facebook, unde a fost creat un astfel de eveniment care ar urma să înceapă în această seară, la ora 18:00.

Citeşte şi: Dosarul 10 august: Huliganii din Piata Victoriei, judecaţi după ce s-au bătut cu jandarmii, condamnaţi cu suspendare

Programul presupune un marș în jurul Guvernului, după care participanții vor reveni în Piata Victoriei si vor continua pașnic protestul. Românii, chemați la miting pentru a comemora intervenția brutală a Jandarmeriei la protestul din 10 August 2018

Românii sunt chemați la miting pentru a comemora, din nou, interventia brutală a Jandarmeriei la protestul din 10 August 2018. Oamenii sunt rugați de organizatori să vină cu mască la miting. Însă chiar și așa, autoritățile transmit că orice fel de demonstrații sunt complet interzise din cauza pandemiei, reltatează Realitatea PLUS.

Pentru sănătatea lor, persoanele sunt sfătuite să evite zonele aglomerate și să păstreze distanța față de alți oameni. Și, bineînțeles, să poarte mască de protecție în zonele agomerate.