Dosarul Apa Nova. Directorul de achiziţii şi cel financiar, audiaţi la DNA

Directorul de achiziții al Apa Nova București, Mihai Savin, şi directorul financiar, Irina Munteanu, sunt audiaţi, marți, la sediul DNA Ploiești în dosarul în care procurorii anticorupție efectuează cercetări pentru infracțiuni de cumpărare de influență și trafic de influență.

29 sept. 2015, 06:52
Dosarul Apa Nova. Directorul de achiziţii şi cel financiar, audiaţi la DNA

Potrivit unor surse judiciare, Savin, care este director executiv al Apa Nova și care răspunde de departamentul de achiziții din cadrul companiei, precum şi Munteanu au fost citaţi ca martori în dosarul în care sunt urmăriți penal fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu și oamenii de afaceri Vlad Moisescu și Ovidiu Semenescu.

Citeşte şi: Apa Nova, REACŢIE la ancheta DNA: Avem printre cele mai mici tarife. Am respectat reglementările în vigoare

Conform surselor citate la sediul DNA Ploiești vor mai fi audiate în calitate de martor și alte persoane din conducerea Apa Nova București.

Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, și oamenii de afaceri Vlad Moisescu și Ovidiu Semenescu vor fi plasați sub control judiciar în dosarul Apa Nova, decizia Tribunalului Prahova nefiind definitivă.

Ovidiu Semenescu, administrator al unor firme, este acuzat de trafic de influență (2 infracțiuni) și cumpărare de influență (2 infracțiuni), iar Vlad Moisescu, sub control judiciar în altă cauză, și Costin Berevoianu, consilier personal al lui Sorin Oprescu în perioada 2008 — 2015, este acuzat de trafic de influență.

Citeşte şi: Berevoianu a determinat ANGAJAREA lui Epsică Chiru, actual DIRECTOR GENERAL ADJUNCT la Apa Nova

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2008 — 2015, cei trei și-au traficat influența pe care o aveau la reprezentanții unor instituții publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General al Municipiului București, Primăria și Consiliul Local ale Sectorului 1 București) în beneficiul agenților economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obținând în schimb de la reprezentanții acestora sume importante de bani.