Dosarul Astra Asigurări: Toate documentele legate de activitatea firmei au DISPĂRUT din arhivele ASF. UPDATE

Documentele referitoare la activitatea societăţii Astra Asigurări din 2008 şi până în prezent au dispărut din arhivele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Procurorii DNA care anchetează activitatea asigurătorului sunt extrem de enervaţi de această situaţie. Curtea de Apel Bucureşti a amânat, joi, pentru data de 28 aprilie judecarea falimentului Astra.

24 mart. 2016, 09:06
Dosarul Astra Asigurări: Toate documentele legate de activitatea firmei au DISPĂRUT din arhivele ASF. UPDATE

UPDATE ora 14.10 Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru data de 28 aprilie termenul de judecată în procesul prin care se judecă falimentul firmei de asigurări Astra, în condiţiile în care termenul a fost iniţial fixat pentru joi, după ce judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis deja, în primă instanţă, intrarea în faliment a societăţii de asigurări.

–––––––––––––––––––––––

Documentele referitoare la activitatea societăţii Astra Asigurări din 2008 şi până în prezent au dispărut din arhivele ASF. „Au dispărut inclusiv rapoartele de şedinţă, corespondenţele, fişele posturilor acelor persoane care se ocupau de păstrarea şi arhivarea documentor, cu atribuţii în menţinerea întregii corespondenţe. Procurorii DNA sunt extrem de supăraţi. Ei au cerut ASF documentele despre activitatea Astra Asigurări, iar Autoritatea a spus că nu le mai are„, potrivit unor surse citate de bursa.ro.

În cadrul ASF a fost constituită o comisie de anchetă, formată din opt persoane, care investighează dispariţia documentelor.

Majoritatea documentelor solicitate sunt din 2008, când piaţa asigurărilor era controlată de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). În acea perioadă, la conducerea Comisiei se afla Angela Toncescu, în prezent cercetată penal în dosarul Carpatica.

În data de 7 martie, omul de afaceri Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurări, a fost audiat la DNA pentru falimentarea Astra. Potrivit procurorilor DNA, falimentul Astra asigurari, care era numărul unu la momentul intrării în procedură de redresare, putea fi evitat dacă Adamescu nu ar fi luat sume uriaşe din conturile societăţii. El este cercetat de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu în formă calificată, spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni), într-un dosar în care sunt investigate posibile infracţiuni privind intrarea în faliment a companiei Astra.

Dan Adamescu este cercetat în calitate de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA şi administrator în fapt al SC The Nova Group Investments Romania SA şi SC Epsilon Estate Provider SRL.