Dosarul evazioniştilor: Cei doi directori ai ANAF, arestaţi preventiv

Procurorii DIICOT au ridicat 39 de persoane, în dosarul de evaziune, printre care se află şi liderul clanului Butoane. Cei doi directori din ANAF care îi ajutau pe evazionişti au primit ordin de arestare preventivă din partea procurorilor, transmite România TV.

RomaniaTV.net
26 iul. 2012, 06:26
Dosarul evazioniştilor: Cei doi directori ai ANAF, arestaţi preventiv

Update 13.26: Cei doi directori ai ANAF implicaţi în dosarul evazioniştilor, Nicuşor Drăgan şi Dan Stroe, au fost arestaţi preventiv de către procurorii DIICOT.

Anchetatorii au descoperit o adevărată caracatiţă care a produs 120 de milioane de euro numai din evaziunea cu zahăr.

Averea directorului general adjunct ANAF, Nicuşor Drăgan, este compusă din trei case în Bucureşti, trei terenuri intravilane, şase sute de mii de lei în cont şi o colecţie de ceasuri de unsprezece mii de euro. Nicuşor Drăgan, directorul adjunct al ANAF, era subordonat total suspecţilor de evaziune. Procurorii DIICOT spun că acesta proteja firmele prietenilor săi şi chiar bloca şi verificările cerute de alte structuri, inclusiv de organisme internaţionale.

Directorul de achiziţii ANAF, Dan Stroe, stă şi mai bine. Are două case, un teren, ceasuri, bijuterii şi tablouri în valoare de două sute douăzeci de mii de euro. Plus trei milioane de euro în cont.

Octavian Grecu, zis Butoane, este cunoscut ca vechi cămătar şi expert în barbut şi poker. Oficial, el deţine O singură firmă de construcţii, o spălătorie auto şi o sală de fitness, toate în Giurgiu.

Neoficial, Butoane are şi cel puţin două maşini de lux BMW X6, care costă câteva sute de mii de euro.

Pe lista acuzaţilor e şi Nicole Saikaly, fostul iubit al Ginei Pistol. El are deja sechestru pe mai multe firme. Firmele lui au produs un prejudiciu de 1,7 milioane lei statului.

Un alt acuzat în acest dosar este Sorin Gâzdac, ginerele senatorului Cezar Măgureanu. Firma lui ar fi fost direct implicată în activităţile infracţionale. Soţia lui Găzdac, totodată fiica senatorului Măgureanu, a fost audiată şi eliberată apoi, pentru că e însărcinată.