Dosarul evaziunii fiscale cu alimente: O parte din bani primiţi ca mită ajungeau la cămătari

Dosarul evaziunii fiscale cu alimente. Informaţii surprinzătoare ies la iveală în urma cercetărilor privind evaziunea fiscală de peste 50 de milioane de euro. Anchetatorii au descoperit, la filaj, că fiul procuroarei Angela Nicolae arestate îşi acoperea datoriile cu mita pe care o aduna mama sa, informează România TV.

02 nov. 2013, 17:26
Dosarul evaziunii fiscale cu alimente: O parte din bani primiţi ca mită ajungeau la cămătari

Mesajele trimite de fiul procuroarei evazioniştilor, Angela Nicolae, sunt adevărate simboluri ale tupeului, corupţiei şi analfabetismului.

Buna seara domnu Rami. Vă roagă mama că s-a împrumutat de la o colegă cu 20 mil vechi şi mâine trebuie să-i de-a înapoi pt. ziua mea. Vă întreabă dacă se poate so ajutati dacă se poate. A zis că var multumi si asteaptă un răspuns ca să ştie dacă se bazează pe dvs. V-ar multumi foarte mult”, se indică în dosarul DNA.

De fapt, tânărul voia banii pentru a-şi plăti datoriile la interlopi. Procurorii l-au surprins apoi când a dus banii cămătarilor pentru a-şi recupera bunurile lăsate gaj.

Citeşte şi Noi detalii despre legătura dintre Bădălău şi membrii reţelei evazioniste. Vezi ce au descoperit anchetatorii

Procurorul Angela Nicolae, şeful Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe, altele decât Phare, din Parchetul instanţei supreme, şi fiul acesteia, Daniel Nicolae, sunt acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv complicitate la această faptă.

DNA o acuză pe Angela Nicolae că, în perioada 2012 – 2013, a pretins şi primit de la învinuiţi, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct şi prin intermediul fiului său, sume de bani între 2.000 lei şi 5.000 lei.

În dosarul evazioniştilor cu alimente, zeci de firme sunt suspectate că au dat şpăgi către autorităţi şi au înşelat statul la plata impozitelor.

Citeşte şi Dosarul evaziunii: 16 persoane, arestate preventiv. Alte 12 au primit interdicţie de a părăsi ţara