Dosarul în care Rudel Obreja e acuzat că i-a cerut bani lui Vântu va fi rejudecat

Dosarul în care Rudel Obreja este acuzat că a cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la judecători va fi analizat pe 22 martie în complet de divergenţă, întrucât cei doi magistraţi din completul de la Curtea de Apel Bucureşti nu au putut să cadă de acord asupra unei decizii.

08 mart. 2016, 09:00
Dosarul în care Rudel Obreja e acuzat că i-a cerut bani lui Vântu va fi rejudecat

Completul care judecă dosarul fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB) Rudel Obreja trebuia să pronunţe marţi decizia definitivă, însă cei doi judecători au dat soluţii diferite, potrivit news.ro. Unul dintre magistraţi a dispus trimiterea cauzei pentru rejudecare la Tribunalul Bucureşti, pe motiv că la judecarea în fond a cauzei nu au fost analizate situaţia de fapt şi cea prezentată de avocaţii lui Obreja.

Întrucât cei doi judecători nu au putut să cadă de acord asupra unei decizii, s-a dispus reluarea dezbaterilor în complet de divergenţă, în 22 martie. Astfel, în complet va fi un al treilea judecător, pentru a putea fi pronunţă o hotărâre cu majoritate de voturi, în vederea soluţionării cauzei.

În baza art.395 al. 1 NCPP rap. la art. 394 al. 5 NCPP repune cauza pe rol, pentru reluarea dezbaterilor în complet de divergenţă, conform art. 111 al. 9 ROIIJ, cu referire la posibila existenţă a unui caz de nulitate absolută, constând în neanalizarea situaţiei de fapt şi a apărărilor inculpatului de către judecătorul fondului, cu consecinţa trimiterii cauzei spre rejudecare la prima instanţă”, potrivit Curţii de Apel Bucureşti.

Rudel Obreja va fi citat să se prezinte la termenul din 22 martie, iar în cazul în care avocatul acestuia nu va fi prezent, va fi desemnat un apărător din oficiu.

Citeşte şi Rudel Obreja, condamnat la 3 ani de închisoare cu EXECUTARE

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box a fost condamnat, în iunie 2015, la trei ani de închisoare cu executare, de judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a soluţionat cauza în fond, Geanina Terceanu.

Obreja a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, întrucât ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru a interveni la un judecător de la instanţa supremă în vederea pronunţării unei pedepse cu suspendare pentru Vîntu, în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa. În final, Sorin Ovidiu Vîntu a fost  însă condamnat la doi ani de închisoare, încarcerat în 25 ianuarie 2014 pentru executarea pedepsei şi eliberat condiţionat zece luni mai târziu.

Dosarul fostului preşedinte al FRB a fost trimis la instanţă în martie 2014.

Inculpatul Obreja Rudel a impus că o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro, să fie remisă înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa de 800.000 euro, după obţinerea soluţiei favorabile. Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a susţinut că persoanele pe lângă care îşi exercită influenţa i-au transmis denunţătorului, prin intermediar, că va obţine cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicită amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a «noului cod» (cu referire la dată de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP şi NCPP)„, au arătat procurorii în rechizitoriu.