DOSARUL MICROSOFT. Dan Nica ar putea rămâne fără imunitate. Cererea DNA, discutată în PE

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European va discuta, joi, cererea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a europarlamentarului PSD, Dan Nica, acuzat, în Dosarul Microsoft, de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

15 apr. 2015, 09:07
DOSARUL MICROSOFT. Dan Nica ar putea rămâne fără imunitate. Cererea DNA, discutată în PE

În septembrie 2014, procurorii DNA au cerut sesizarea Parlamentului European în vederea efectuării urmăririi penale faţă de Dan Nica, europarlamentar PSD.

Dan Nica face parte din lotul celor 9 miniştri din Dosarul Microsoft, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, fapte săvârşite în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, în perioada 2000 – iulie 2004.

Potrivit agendei Comisiei pentru Afaceri Juridice (JURI) din Parlamentul European (PE), în şedinţa de joi vor fi discutate mai multe cereri de ridicare a imunităţii unor europarlamentari, printre care şi Dan Nica.

Comisia va întocmi un proiect de raport care va fi trimis plenului PE, unde va fi supusă la vot ridicarea imunităţii fostului ministru.

Dan Nica va putea veni în faţa colegilor pentru a-şi spune punctul de vedere. Nica este suspectat că ar fi iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens şi Siveco.

În perioada aprilie – noiembrie 2004, acesta ar fi primit o parte din suma de circa 20 milioane de dolari virată de Fujitsu Siemens în contul unor societăţi de tip off-shore. Banii ar fi fost daţi pentru consultanţă şi asistenţă tehnică.

CITEŞTE ŞI Parlamentul European cere lămuriri Camerei Deputaţilor cu privire la imunitatea lui Dan Nica