Dosarul "Motorina", în care este judecat fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, finalizat

Publicat: Miercuri, 27 Martie 2019 21:46 // Actualizat: Miercuri, 27 Martie 2019 21:46 // Sursa: romaniatv.net

Instanţa supremă a finalizat, miercuri, dezbaterile în dosarul ''Motorina'', în care au fost condamnaţi fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, fostul şef al DGIPI Constanţa, soţii Nemeş, dar şi alte persoane, iar luarea unei decizii definitive a fost amânată pentru 9 aprilie.

Foto: AGERPRES

Judecătorii ÎCCJ au reluat miercuri dezbaterile în acest caz şi au ascultat pledoariile finale ale procurorului DNA, dar şi pe cele ale avocaţilor celor condamnaţi, care au declarat apel.

Astfel, magistratul Direcţiei a cerut majorarea pedepselor tuturor celor condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti şi sporirea lor spre maximum special prevăzut de legea penală.

Procurorul a explicat că faptele pentru care au fost trimişi în judecată sunt grave şi că modalitatea prin care ele au fost comise, respectiv cu formarea unui palier de protecţie şi repetitivitate şi prejudiciul creat prin săvârşirea lor, trebuia să convingă instanţa inferioară să stabilească pedepse mai mari.

Avocaţii inculpaţilor au explicat pe rând că unele dintre probe ar trebui eliminate pe fondul deciziei Curţii Constituţionale privind obţinerea de probe pe baza mandatelor date în baza Legii siguranţei naţionale, că restul probelor nu ar dovedi existenţa unui palier de protecţie şi că firmele implicate în dosar nu ar fi comis acte de evaziune fiscală, ci simple acte de comerţ legal.

Astfel avocaţii au cerut pe rând fie achitarea clienţilor lor, fie pedepse cu suspendarea sau amânarea executării pedepsei.

La final, judecătorii au stabilit ca decizia definitivă în acest dosar să fie luată în 9 aprilie.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dosar Motorina finalizat dosarul Motorina Sorin Blejnar
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 mar 09:31
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Suntem oameni cu totii.Videoclipurile de pe youtube cu teoriile science fiction fac rau.
28 mar 08:57
Răspunde | Votează email 0 email
un roman oarecare
Si cu averea mafiotului asta ce se intimpla? Asta a avut 100.000 in cont, a cumparat o casa linga piata Domenii cu ca. 300.000 si in cont au mai ramas ca. 400.000! Cam asa s-a intimplat cu casa pe care a cumparat mafiotul asta basist!
1
EUR
4.8393
RON
06 Jun
noapte 15 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H