DOSARUL RIDZI. Avocat: E clar că beneficiile în acest caz le-a avut EBA

Unul dintre avocaţii în dosarul în care Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la închisoare a susţinut, în faţa instanţei, că Elena Băsescu, mezina fostului preşedinte, ar fi fost beneficiarul real al manifestaţiilor de Ziua Tineretului, iar scopul a fost promovarea ei în campania pentru europarlamentare, transmite România TV.

08 mart. 2015, 11:55
DOSARUL RIDZI. Avocat: E clar că beneficiile în acest caz le-a avut EBA

Numele Elenei Băsescu (EBA) a fost pomenit în dosarul Ridzi de către un avocat, care a spus că fiica fostului şef al statului ar fi fost beneficiară în acest caz.

România TV a prezentat  un fragment din declaraţia dată în faţa instanţei de către avocat:

„Avocat: E clar că beneficiile în acest caz nu le-au avut nici Ridzi, nici Ioana Vârsta, ci un alt personaj care a avut mari ,,succesuri” la alegerile europarlamentare.

Judecător: Are şi un nume? La cine vă referiţi, domnule avocat?

Avocat: I se spune EBA.

Judecător: Toată manifestarea a fost făcută pentru EBA?

Avocat: Dacă urmărim tot filmul, cine avea instrumentele şi pârghiile? Eu ca avocat şi ca persoană care trăieşte în România, nu am văzut altă realitate. A fost bine organizat, de aceea s-a văzut şi distinsa domnişoară.”

 Pe 16 februarie, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului.