Două adolescente s-au aruncat în gol de la etajul 13. Mesajul cutremurător al uneia dintre victime: „Mama, iartă-mă!”

Două adolescente, de 15 și 17 ani, care s-au aruncat marţi în gol de la etajul 13 al unei clădiri în Bălți, Republica Moldova, se aflau la evidența serviciilor de asistență socială.

20 iul. 2021, 23:18
Două adolescente s-au aruncat în gol de la etajul 13. Mesajul cutremurător al uneia dintre victime: „Mama, iartă-mă!”

Două adolescente s-au aruncat în gol de la etajul 13. Adolescenta de 17 ani chiar locuia la Centrul de plasament temporar a copiilor în situație de risc „Drumul spre casă”, din Bălți, unde primea și consiliere psihologică, iar cealaltă adolescentă, de 15 ani, locuise acolo în luna aprilie a acestui an.

Două adolescente s-au aruncat în gol de la etajul 13. Mesajul cutremurător al uneia dintre victime

Despre cealaltă adolescentă, de 15 ani, asistenta socială a spus că a locuit la Centrul de plasament doar o lună, în aprilie.

„S-a lucrat cu minora, cu familia, iar peste o lună a fost reintegrată în familie și locuia cu mama”, a mai spus asistenta socială.

Ambele fete au lăsat și bilete de adio. În unul dintre bilețele, una dintre adolescente își cere iertare de la mama sa și îi spune că o iubește. În cel de-al doilea bilet de adio, una dintre fete își cere iertare de la cineva pe care nu a reușit să-l scoată din pușcărie.

Acum urmează ca poliția să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Potrivit responsabililor Centrului de Plasament din Bălți, cele două adolescente au ajuns la Centru din cauza conflictelor pe care le aveau cu părinții. Fata de 15 ani a stat acolo o singură lună, în aprilie 2020, iar cea de 17 ani locuia acolo din luna aprilie până în prezent. De dimineață, fata a plecat la cursurile de frizer pe care le urma și nimic nu prevestea tragedia, afirmă asistenta socială.

„Astăzi minora a fost petrecută la școală, frecventează cursuri de frizerie. Era veselă, a spus că revine la 12, imediat după școală. Nu am observat nimic suspect”, a declarat Ana Arman, asistentă socială la Centrul de plasament.

Minora avea relații tensionate și certuri frecvente cu părinții biologici, motiv pentru care locuia la centru. Potrivit asistentei sociale, în perioada în care locuia acasă fata mai avut tentative de suicid.

„Tentativele de suicid au fost în familie. De când a fost plasată în Centru, nu au existat tentative de suicid. Psihologul a avut mai multe ședințe cu minora și cu tatăl ei. S-a discutat și cu mama la telefon, dar din motive de sănătate n-a venit la centru. Ambii părinți sunt acasă, tatăl lucrează. Nu este o familie social-vulnerabilă, nu era abuzată, dar existau certuri frecvente”, a mai precizat Ana Arman.

Citeşte şi: Adolescente din Iaşi, transformate în sclave și torturate. Mărturiile cutremurătoare ale fetelor abuzate: Era foarte important să te îneci, să iasă toxicitatea din tine!