DOUĂ autobuze de transport persoane s-au ciocnit în Satu Mare: sunt mai mulţi răniţi. A fost activat PLAN ROŞU DE INTERVENŢIE

Două autobuze s-au ciocnit joi dimineaţă pe DN19 în Satu Mare. În ambele vehicule se aflau în total 12 persoane, toate fiind rănite, dar numai opt au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale. Două sunt în stare gravă. Autorităţile locale au activat Planul roşu de intervenţie. 

RomaniaTV.net
19 apr. 2018, 05:13

Şoferul autobuzului înmatriculat în județul Satu Mare a intrat pe drumul principal, dar în momentul virajului la stânga nu s-a asigurat şi astfel nu a dat prioritate unui alt autobuz înmatriculat în județul Cluj, care circula regulamentar. Impactul a fost unul violent, şoferul care circula regulamentar rămânând încarcerat în cabină.

În ambele vehicule se aflau în total 12 persoane, toate fiind rănite, dar numai opt au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale. 

Două persoane sunt în stare gravă, respectiv şoferul care circula regulamentar şi un pasager care a ajuns sub unul dintre autobuze, fiind scos de echipajul de descarcerare. Ceilalţi pasageri au răni superficiale, iar patru au primit îngrijiri la faţa locului, refuzând transportul la spital, conform reprezentanţilor Poliţiei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

„La fata locului au fost alertate două autospeciale de stingere, trei descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD, o unitate de terapie intensivă SMURD şi 4 echipaje medicale SAJ (una cu medic)”, arată IGSU.