Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor şi s-au prăbuşit, la Suceava. IMAGINI cu momentul CIOCNIRII

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor şi s-au prăbuşit, sâmbătă, în localitatea Frătăuţii Vechi, judeţul  Suceava. Accidentul aviatic a avut loc în timpul unor zboruri de antrenament pentru un show aviatic care urma să aibă loc sâmbătă după-amiază pe aeroportul "Ştefan cel Mare" din Suceava. Un pilot a murit, iar altul este rănit, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Ca urmare a accidentului, spectacolul aviatic "Suceava Air Show" a fost anulat.

RomaniaTV.net
04 aug. 2018, 08:58

Cele două avioane s-au ciocnit în aer, la o atitudine de circa 200 de metri, în momentul în care se pregăteau să aterizeze, apoi s-au prăbuşit în afara pistei, piloţii rămânând blocaţi în interior. 

 

Echipajele de salvare au intervenit imediat. Unul dintre piloţi a decedat pe loc. Al doilea pilot a fost descarcerat. El este în stare gravă, fiind în comă şi dus cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgenţă din Iaşi.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava ar fi trebuit să găzduiască, sâmbătă, cea de-a şaptea ediţie a spectacolului aviatic „Suceava Air Show”, organizat în colaborare cu Consiliul Judeţean (CJ). Evenimentul ar fi trebuit să se desfăşoare în intervalul orar 16,00-21,00.

Ca urmare a accidentului, spectacolul aviatic „Suceava Air Show” a fost anulat.